Dag 7

Tofino Whale Watching

Vanmorgen na een goed ontbijt, voor Joost weer met 2 eieren en gebakken aardappeltjes, vertrokken we om 9.30 naar het startpunt voor de Whale Watching. Vandaag zouden we vooral op zoek gaan naar de grijze walvis, die in deze streek voorkomt.
Het was prachtig weer, blauwe hemel, weinig wind en al 19 graden om 9.30 uur. Op een dag als vandaag werden we uitgenodigd plaats te nemen buiten op het dek. We waren met een man of 20 en er was plek genoeg. De kapitein vertrok klokslag 10.00 uur en we hoopten vandaag wat meer te zien dan in Victoria. Zodra we de baai uit waren en meer op open zee kwamen, viel de temperatuur tegen en waaide er een koude wind.
Al snel kwamen we een zeehond tegen die heerlijk lag te dobberen. Walvissen nog niet in beeld, maar na twee uur varen kwamen we dan toch op een plek waar een stuk of 4 grijze walvissen zich af en toe boven water lieten zien. We zagen vooral hun rug, af en toe een spuit water en een enkele keer een staart. Het was niet veel maar beter iets dan niets...... Na een half uur keerde de kapitein de boot en voeren we terug naar Tofino. Tijdens deze terugtocht zagen we nog een adelaar op een tak in een boom zitten.
Om 13.00 waren we weer terug bij de haven en gingen we eerst lunchen. Het was ondertussen 23 graden geworden.
Aangezien er in Tofino verder niet veel te doen was, besloten we terug te gaan naar ons hotel en er lekker op ons terrasje met uitzicht op zee een rustig middagje van te maken. Nou ja rustig....een wasje draaien en zorgen dat alles weer schoon de koffer in ging, was mijn plan voor deze middag.
Tegen 18.00 zijn we gaan eten. Redelijk vroeg, maar de Canadezen zijn geen late eters en vaak zijn de restaurants al bijtijds gesloten.
Aangezien Joost en ik vrij veel foto's hadden gemaakt, wilden we kijken welke we bij deze weblog zouden plaatsen. Helaas ontdekte Joost dat hij het snoertje dat hij hiervoor nodig had, kwijt was. Alles afgezocht, maar niet gevonden......zonde!! Daarom vandaag alleen een met de iPhone gemaakte foto er bij. Hopelijk morgen met een nieuw snoertje nog wat andere erbij!
Op de valreep nog bedacht om de PC van het hotel te gebruiken, 4 foto's erbij......