Dag 23

Van Banff naar Waterton Park

De Wifi geeft veel problemen en dat zal wel zo blijven tot we hopelijk op woensdag op het vliegveld meer kans maken om o.a. de foto's van vandaag en morgen te kunnen plaatsen. De foto's van reisdag 22 hebben we ook pas vanochtend kunnen plaatsten. Ik ga proberen het verslag in een keer te maken en hoop dat dat lukt, anders moet je in de loop van de dag nog maar eens kijken.
Vanmorgen moesten we vroeg op want Joost zou om 10.00 een helikoptervlucht gaan maken. Hiervoor moesten we 53 km rijden en een half uur van tevoren aanwezig zijn. Gisteren hadden we nog gebeld om te vragen of de vlucht door zou gaan. Zij antwoordden dat het een prachtige dag zou worden en jawel hoor....voor het eerst sinds we in de Rockies zijn een heldere en strakblauwe lucht die de hele dag zou blijven en waarbij de thermometer opliep tot 26 graden, geweldig!
We waren op tijd bij de kleine helikopter luchthaven en Joost zou met een Duits echtpaar de lucht in gaan. Hij had mazzel....de Duitser schonk Joost de plaats naast de piloot voor in de helikopter. Het was een mooie vlucht, heel mooi om de Rocy Mountains van boven te bekijken, maar niets opzienbarends. Joost voelde weinig van de snelheid, het was hem eigenlijk te rustig..
Tegen 11.15 vertrokken we weer en gingen op weg naar Waterton. We reden nu door de prairie en deze had ik me, denkend aan Bonanza en Little Joe, heel anders voorgesteld. Het zag er allemaal zo groen, vele tinten, uit. Het landschap glooide, was heuvelachtig en in de loop van de dag keken we in de verte weer tegen de bergen aan. In het glooiende landschap doken ook randen van oude canyons op, die hier wel groen begroeid waren, maar qua vorm nog steeds herkenbaar. We zagen grote en mooie huizen die op een groot stuk grond stonden en waar de koeien of paarden rondom in de wei stonden. Daarnaast werd er ook veel hooi verbouwd en hebben we wat olieveldjes met Jaknikkers gezien. Tijdens onze rit besloten we naar Smashing Head Buffalo Jump te gaan, een werelderfgoed , waar we om 15.00 arriveerden. Hier wordt verteld en getoond hoe de eerste bewoners, de Blackfoot, al duizenden jaren geleden op ingenieuze wijze een kudde buffalo's in de val lokte, waardoor zij te pletter viel in een ravijn. Heel indrukwekkend zijn ook de opgravingen die op deze plek zijn gedaan. Om 17.00 begonnen we aan het laatste stuk en tegen 18.15 waren we in Waterton, een heel klein stadje aan het Waterton Lake.