Dag 22

Van Lake Louise naar Banff 60 km

Ondanks dat we dachten dat de WIFI bij ons hotel in Lake Louise goed was, is het ons niet gelukt om de foto's van zaterdag te plaatsen. Daarom gingen we vanmorgen na het ontbijt eerst naar het Visitor Centre in de hoop dat het daar we zou lukken. Helaas....niet gelukt. Daarom bij aankomst in Banff eerste werk! De foto's van zaterdag, reisdag 21, zijn nu ook geplaatst.
Het einde van onze reis begint te naderen. Vandaag naar Banff en dan nog twee nachten Waterton om woensdagavond weer naar NL te vertrekken.
Tegen 10.15 vertrokken we uit Lake Louise voor de korte reisdag naar Banff door Banff National Park. We hoopten vandaag nog een keer beren of een eland te zien, want na morgen lijken die kansen nul. Helaas, naast een paar grond eekhoorntjes, hele grappige beestjes, hebben we geen groot wild life meer gezien.
Een maal op de Highway 1a, die door het Banff National Park gaat, leek het alsof we alleen op de wereld waren. We kwamen weinig verkeer tegen, er was niet zo veel te zien, we waren moe en zaten wat in te kakken. Genoeg gezien, genoeg gereden, geen zin om weer uit te stappen en te lezen wat er op de borden stond. Eigenlijk moet ik voor mezelf praten, want Joost wil altijd alles lezen, en weten en is bang om iets te missen, maar hij had het ook zwaar.....Totdat we langs Johnston's Canyon kwamen.
Er stonden langs de weg veel auto's in de berm geparkeerd omdat de betrekkelijk kleine parkeerplaats vol was. Wij waagden het erop en hadden mazzel, we konden de auto kwijt.
We merken dat in de weekenden veel gezinnen met kinderen en honden erop uittrekken. Daarnaast nog de vele Aziatische en ook Europese toeristen, waaronder veel Nederlanders, maakten dat het erg druk was bij deze toeristische plek. Je kon er een wandeling maken naar de Lower Falls, de Upper Falles en voor de echte diehards naar de Inkpots. De wandeling ging redelijk steil de berg op. Het was een deels geasfalteerd pad en een boardwalk, die langs de canyon omhoog liep. De uitzichten waren prachtig en meer dan de moeite waard, want het was echt bikkelen om naar boven te komen. Wij zijn naar de Upper en Lower Falls gelopen, eerst 2,6 km voornamelijk klimmen en daarna voornamelijk dalen. In totaal een wandeling van 5,2 km waar we toch wel 2 uur over gedaan hebben en waar we weer niet goed voorbereid aan begonnen: ieder een banaan en samen een flesje water. Gelukkig lijkt onze basisconditie in orde en is het redelijk eenvoudig gelukt. Bij terugkomst hebben we een verdiende kop koffie en een kop Butternut Squash, een soort pittige pompoensoep gegeten, waarna we onze rit vervolgden. We zijn nog een paar keer gestopt en arriveerden regen 15.30 in Banff, waar we eerst getankt hebben. Aangezien we de laatste keer op de Icefields Parkway voor 1,28 euro getankt hadden, viel het nu met 0,90 euro weer heel erg mee.
Ons hotel is weer prima en ligt aan de rand van het centrum van Banff., waardoor we lopend naar een pub en eetgelegenheid konden. Dit keer hebben we heerlijk Indiaas gegeten.
Al met al hebben we weer een mooie dag achter de rug, die in Banff zonnig werd afgesloten. Volgens onze zoon schenken we teveel aandacht aan het weer, maar dat is voor dit soort vakanties een essentieel onderdeel van de dag. Tijdens de voorbereidingen van onze vakantie hoopten we dat 18-20 graden zou zijn. De afgelopen weken is het eerder 10-14 graden geweest en dat vonden we eigenlijk helemaal niet erg. Het heeft ons er niet van weerhouden te genieten van iedere dag en iedere activiteit die we gedaan hebben en waarvan we genoten hebben.