Dag 12

Van Parksville naar Whistler 150 km

Van morgen weer vroeg om 6.00 uur, op moeten staan omdat we om 8.00 uur in Nanaimo bij de veerboot moesten staan voor de overtocht naar Horseshoe Bay. De dag begon grijs en nat en het was maar 13 graden. De voorspellingen voor de komende dagen blijven grijs, fris en veel kans op regen. Hopelijk trekt dit nog wel bij.
De overtocht duurde ruim anderhalf uur en we stonden om 10.30 uur aan het begin van onze reis naar de Rocky Mountains. Iets waar ik me wat anders van voorstel dan de dagen op Vancouver Island....ben benieuwd of het uitkomt.
Aangezien we de afgelopen dagen veel natuur gesnoven hebben, werd het tijd om ook weer eens wat cultuur op te doen en omdat de reisdag redelijk kort was, besloten we het Britaninia Mine museum aan te doen, gelegen in Britannia Beach. Het museum bestond uit de oude kopermijn, die tot 1975 in gebruik was. We gingen met een mijnkarretje onder de grond een gangenstelsel in en kregen uitleg over de vreselijke werkomstandigheden van de mijnwerkers in deze kopermijn.
Verder vertelde onze gids over hoe de fabriek, die de grote blokken rots tot poeder vermaalde, de laatste van 3 op deze plek, binnen 18 maanden gebouwd werd en weer in gebruik genomen werd, nadat de vorige afgebrand was.
Na de rondleiding konden we nog over het terrein rondlopen en de oude machines die er nog stonden bezichtigen. Er was ook een fototentoonstelling.
Vervolgens zijn we naar Squamish gereden en hebben daar geluncht. In deze streek zie je plaatsnamen vaker in de oude taal van de First Nation, zoals de oorspronkelijke bewoners genoemd worden, op de borden staan. Er is ook een museum waar we meer over hen te weten kunnen komen en daar willen we morgen naar toe.
Na de lunch zijn we naar de Shannon Falls gereden en hebben we een wandeling naar de waterval gemaakt. Het was ondertussen tegen 15.30 en tijd om, na nog een keer gestopt te hebben bij Alice Lake en een mooi uitzichtpunt, door te rijden naar ons hotel waar we tegen 16.30 arriveerden. Ook nu weer een prima hotel en dit keer midden in het stadje Whistler, in de winter een bekend ski-oord waar ook de Olympische Winterspelen gehouden zijn. Het is er druk en ook meteen heel toeristisch .
Na een biertje en een cider in de pub te hebben gedronken, zijn we bij de the Old Spaghetti Factory gaan eten.