Dag 11

Van Telegraph Cove naar Parksville

We vertrekken vandaag uit Telegraph Cove Resort, een heel bijzondere plek, waar je jaren terug in de tijd gaat qua behuizing....
Het is onze laatste dag op Vancouver Island, een reisdag van bijna 300 km naar Parksville. Het grootste gedeelte van deze route hebben we zondag in de andere richting gereden. Toch blijkt dat je als je de andere kant op rijdt toch weer andere dingen ziet of denkt dat je er nog niet geweest bent..... Al met al geen straf om het stuk nog eens te rijden.
Ook al zijn er stukken waarop je 100 km per uur mag rijden, blijft Joost het vakantie gevoel vasthouden en wordt de cruise controle op 80 km per uur gezet. Hierdoor kan hij ook om zich heen kijken en genieten van de omgeving, die net als op de heenweg soms ook wel eentonig is als er weinig verkeer en geen stadjes zijn waar je doorheen rijdt.
In Campbell River zijn we gestopt om te eten. Er was WiFi, dus meteen maar eens kijken wat we de afgelopen twee dagen gemist hadden. Het viel mee, alles gaat door ook als wij niet online zijn: (klein)kinderen worden geboren, er is interesse in de koop van een huis, Frank de Boer heeft geen interesse in Anderlecht, kortom we kunnen weer naadloos invoegen, gelukkig........
Vanaf Campbell River zijn we weer via de kustweg, de 19a, verder gereden en weer valt het verschil in behuizing me op: grote goed verzorgde huizen en een paar meter verder op een mobil home dat bijna uit elkaar valt, met ervoor een carport voor de camper die groter is, dan het huis waarin gewoond wordt. Trouwens Campers hebben hier uitschuifbare " erkers" soms wel 3 aan weerskanten van de camper, zodat hij over de hele lengte ook nog in de breedte aan meters wint.....
Tegen 16.00 komen we aan in ons hotel en gaan we, na ingecheckt te hebben, een eindje wandelen langs de zee. Het is eb en het strand wat nu droog ligt is wel heel erg groot.
Eigenlijk willen we een terrasje doen, maar ook al zitten we hier aan zee, een boulevard met terrasjes kennen ze niet. Het is even zoeken, maar gelukkig vinden we de plaatselijke pub en kunnen we ons drankje toch doen. Daarna gaan we naar.......de Chinees die vlak bij ons hotel zit. Heerlijk gegeten!
Morgen vertrekken we richting de Rocky Mountains en moeten we weer vroeg, om 6.00 uur op, omdat we om 8.00 bij de ferry moeten zijn voor de overtocht naar Horse Shoe Bay.