Dag 8

Van Tofino naar Campbell River 280 km

Vandaag vervolgen we onze reis op Vancouver Island naar Campbell River waar we alleen overnachten om morgen door te reizen verder naar het noorden van het eiland, daarvoor zijn we eerst van west naar oost gereden over de Pacific Rim Highway, daarna naar het noorden langs de oostkust van VancouverIsland.
Vanmorgen weer op ons gemak op gestaan, ingepakt en ontbeten om tegen 10.00 te vertrekken. Een mooie rit door bosrijk gebied, langs mooie punten zoals op de foto Lake Kennedy en vervolgens langs de oostkust.
Onderweg zijn we vandaag twee keer gestopt om een korte wandeling te maken. Een wandeling in een stuk tropisch regenwoud, waar bomen tot 800 jaar oud staan. Tijdens een storm in april 1997 zijn een groot aantal van de oude bomen als luciferstokjes omgewaaid. Zij liggen nog zoals ze gevallen zijn in dit bos en voorzien de bewoners van het bos van voedsel. Dit heette de Cathedral Cove.
De tweede wandeling was naar een waterval bij Little Qualicum. We moesten een flink aantal trappen naar beneden lopen, maar konden helaas niet tot het einde van de waterval doorlopen. Het was afgesloten.
We zijn parallel aan de Highway gaan rijden om dichter langs de kust te kunnen rijden. Zo kwamen we door een aantal dorpjes en zagen grote verschillen in de woningen: prachtige huizen op goed bijgehouden stukken grond en tegen elkaar aan staande mobil homes en prefab woningen met een hoop rommel en troep er omheen op eenzelfde groot stuk land. Heel divers.......
Tegen 15.30 kwamen we aan in ons hotel Painters Lodge een prachtig complex bestaande uit diverse gebouwen op een groot stuk land. De bouwstijl van het hotel doet me een beetje denken aan oude herenhuizen met balkons en zitjes op die balkons zoals te zien in films die in het diepe zuiden van Amerika langs de Missisipi zijn opgenomen.
We kijken uit over het water, waar het hotel een eigen aanlegsteiger heeft en waar je boten kunt huren om te gaan vissen.
Aangezien Joost een nieuw snoertje nodig had om zijn foto's op de iPad te kunnen zetten, zijn we in Campbell River zelf terecht gekomen. Ook op zondag zijn hier de meeste zaken van 11.00 tot 21.00 open. Na de aankoop van het snoertje, zijn we gaan eten en hebben we heerlijk pasta gegeten bij Boston Pizza.
Bij ons hotel hebben we nog heerlijk op ons balkon kunnen zitten.
De komende twee dagen zitten we in Telegraph Cove waar we waarschijnlijk geen internet zullen hebben.