Dag 4

Van Vancouver naar Victoria

Vanmorgen waren we al vroeg wakker en omdat we om 9.00 uur de auto op moesten gaan halen, kwam dat goed uit. De koffers moesten na 2 dagen weer ingepakt worden en het kostte behoorlijk wat moeite om er alles weer in en ze ook weer dicht te krijgen. Na het ontbijt konden we de koffers bij de receptie laten staan, zodat we ze niet, zoals bij aankomst, mee hoefden te slepen naar het autoverhuurbedrijf, dat op 10-15 minuten lopen, lag.
Bij het verhuurbedrijf stond een vrij nieuwe zwarte KIA Forte, een 4 deurs sedan, die pas 2400 km had gelopen, klaar. Het was even wennen maar omdat de Canadezen verdraagzame en relaxte chauffeurs zijn, lukte dat snel. Nadat we bij het hotel onze koffers opgehaald hadden, was het 10.15 en hadden we alle tijd om de 40 km naar Tsawassen, waar vandaan de Ferrie voor de overtocht naar Victoria , vertrok te overbruggen. We hadden geboekt voor de overtocht van 13.00, maar omdat het rustig op de weg was, kwamen we er al om 11.15 aan en konden we omgeboekt worden naar de overtocht van 12.00 uur. Het weer was rustig, maar het waaide toch behoorlijk, waardoor het frisjes was op de boot.
Na anderhalf uur waren we aan de overkant en reden we met behulp van onze navigatie meteen naar ons hotel. Het hotel ziet er fleurig, vrolijk en een beetje flower power uit met oranje, blauwe, rode, geel gekleurde deuren. De kamers zijn prima en we hebben maar meteen gebruik gemaakt van de gratis fietsen.
Onze excursie, Whale Watching, van morgen moest nog bevestigd worden en zo hadden we een mooi doel om naar het centrum te fietsen en te kijken waar we morgenvroeg de boot op moeten. Het ritje duurde een klein half uurtje. In Victoria is net als in Vancouver de invloed van de Britten duidelijk te zien aan de huizen en gebouwen. Ook in het centrum vind je Ierse pubs, waar we, lees Joost, maar meteen een drankje genuttigd hebben........7,35 euro voor een glas bier!!!
Ondertussen is het weer wat veranderd. Het regent af en toe en het is frisjes in tegenstelling tot Vancouver waar het toch steeds 20-23 graden was. Hopelijk is het morgen in ieder geval droog.
Wat ons opvalt is dat de Canadezen heel vriendelijk en behulpvaardig zijn. Zodra ze denken dat je iets zoekt, spreken ze je aaneen vragen ze of ze je kunnen helpen. Ook in de horeca en winkels zijn ze allemaal even aardig. Ook zien we hier wel weer veel mensen met overgewicht, maar dat is gezien de eetstijl en grootte van de porties niet zo verwonderlijk . Daarnaast veel Vrouwen met tatoeages in de vorm van mouwtjes of op de benen en ook nog veel vrouwen met blauwe. groene, rode of paarse plukken in hun haren. Wat de mannen betreft zijn staartjes boven op het hoofd, vlechten en mooi verzorgde baarden wel duidelijk een modeverschijnsel.