Dag 6

Van Victoria naar Tofino 320 km

Vandaag staat een reisdag op het programma van Victoria naar Tofino. We doen het rustig aan, ontbijten op ons gemak en rijden tegen 10.00 weg in Victoria. Het is frisjes en grijs en een graad of 16 als we vertrekken. Het is nog redelijk druk op de weg, maar na verloop van tijd wordt het rustiger.
We rijden door een bosrijke omgeving en zien ook stukken tropisch regenwoud. Dit deel van Canada is erg groen wat duidt op regelmatige regenval. Ook vandaag regent het af en toe, maar als de zon doorkomt voelt het ineens warm aan. De temperatuur varieert van 16-21 graden.
We drinken koffie bij een leuk tentje langs de weg, kijken meteen of we WIFI hebben en besteden dan natuurlijk aandacht aan ons mobieltje.
De gemiddelde snelheid ligt tussen de 60-90 km per uur, meestal wordt er 80 km gereden. De wegen zijn prima en breed genoeg ook voor de grote vrachtwagens, die je soms inhalen en je het gevoel geven alsof jij stil staat. De wegen slingeren met scherpe bochten of met hellingen van 8-12% door het mooie groene landschap. Iedereen houdt zich over het algemeen goed aan de toegestane snelheid en het is echt relaxed rijden.
Tegen 15.30 arriveren we bij ons hotel, een resort aan het strand en met zicht op de zee. We krijgen een kamer op de begane grond en hebben een terrasje waar vandaan we zo het strand op en de zee in kunnen lopen.
Als we arriveren is het grijs en fris, maar anderhalf uur later begint de zon te schijnen en ziet het er heel anders uit en voelt het aangenaam aan.
We rijden even naar het dorpje om onze excursie voor morgen te bevestigen. Waar we in Victoria naar de Orka's op zoek gingen, gaan we morgen walvissen spotten en hopen we een paar flinke jongens te zien.
Na samen een drankje op ons eigen terrasje genomen en alleen een wandeling over het strand gemaakt te hebben, hebben we de dag afgesloten met een maaltijd in het restaurant van ons hotel.