Dag 24

Waterton

Vandaag de laatste dag waarin we nog iets konden gaan zien van dit prachtige land. Ieder deel dat we bezocht hebben, heeft zijn even charme, maar wij zijn als een blok gevallen voor de Rockies en kunnen het iedereen van harte aan bevelen. Het ongerepte hier is heel anders dan het mooie wat we op Vancouver Island hebben meegemaakt. Heb je plannen om een reis naar Canada te maken en zoek je dan een goede organisatie, die alles voor je reis met je bespreekt en regelt, dan kan ik je ook zeker Jan Doets aanbevelen. De voorbereiding en de uitvoering in de vorm van alle informatie, vouchers, boekingen etc was perfect in orde. Complimenten waard.
Voor vandaag deden we het rustig aan, ontbeten pas tegen 10.00 en gingen pas om 11.30 op pad. Omdat er vanwege onderhoudswerkzaamheden veel wegen afgesloten zijn, gingen we naar de Bison Paddock. Dit is een stuk land waarop 10-12 volwassen bizons en 3 kleintjes leven. Je kunt er met de auto doorheen rijden en als je mazzel hebt, kun je ze van dichtbij zien. Toen weer tegen 12.00 aankwamen, zagen we alleen een enkele grote bizon in het gras liggen. Met een hek ertussen kon Joost er tot vanaf een meter 5 foto's van nemen. In het veld zelf lagen ze vrij veraf. Toen we aan het eind van de dag onze reis met nog een rondje afsloten, konden we ze van veel dichterbij zien en fotograferen. Wat een joekels van beesten, zeg!!!
Hierna reden we naar de Red Rock Parkway, een weg die, zoals de naam al doet vermoeden, aan weerszijden rotsen met rode strepen erin hadden. Aan het eind van deze weg kwamen we bij de Red Canyon, waar we twee wandelingen van in totaal 6 km hebben gemaakt. De eerste langs de Red Rock Canyon, een canyon zoals wij ze in de USA hebben gezien en die hier eigenlijk helemaal niet past. Wel weer een mooi natuurverschijnsel. Daarna de wandeling naar de waterval, Blakiston Falls, niet spectaculair maar wel weer mooi.
De Red Rock Parkway wordt aan beide zijden omsloten door de Rockie Mountains en daar tussendoor door prairievelden. We hebben vandaag vooral de harde wind, die over de prairie blaast, ervaren. Tsjonge dat gaat tekeer......
Vanavond zorgen we dat onze koffers gepakt zijn. Morgen na het ontbijt rijden we naar Calgary waar we de auto in moeten leveren en 3 uur uur van tevoren op het vliegveld moeten zijn. Aangezien we tegen 18.00 vliegen, moeten we er tegen 15.00 zijn. Donderdagmiddag landen we dan om 13.40 op Schiphol en zit het er weer op. Misschien morgen nog tijd voor een kort verslagje, anders als we thuis zijn.