Dag 5

Whale Watching in Victoria

Vandaag onze eerste excursie. Na een flink ontbijt, kleine porties kennen ze hier niet en gebakken aardappeltjes bij het ontbijt zijn heel normaal hier, vertrokken we naar Kingston Street. Hier zou de boottocht vertrekken.
Het was grijs, fris en er stond een stevige bries, maar het was wel droog. Bij het ontbijt had ik een pil tegen zeeziekte in genomen, wijs geworden door eerdere slechte ervaringen. We waren met 20 man en die pasten precies in de hut van de boot, die niet erg groot was. Samen met Sara en Sara en Lizz, de kapitein, voeren we om 10.15 uit. Er werd meteen snelheid gemaakt en het bootje danste en bonkte op de golven.... Als je buiten op het dek wilde gaan zitten of staan, liep je kans water te vangen.
Na anderhalf uur varen kwamen we bij een klein eilandje met een vuurtoren. Hier zagen we een aantal zeerobben aan land liggen en in het water ontdekten we een paar zee otters. De walvissen / orka's lieten zich helaas niet zien.
Toch bleef de kapitein zoeken en op een gegeven moment ontving ze bericht dat een half uur oostelijk varen een groep Orka's gesignaleerd waren. Met hoge snelheid, dansend en bonkend op de golven hoopten we die groep te kunnen bereiken. Dit lukte! We waren niet alleen want van meerdere kanten verschenen ineens boten zoals de onze.
De groep orka's liet zich een paar keer even zien door de rugvinnen die boven water kwamen, maar verder kwamen ze niet. Dat was jammer......
Na een half uur rond gedobberd te hebben, was het tijd om terug te keren naar Victoria. De pil had zijn werk uitstekend gedaan. Ik was niet misselijk geworden, wel wat slaperig.....
Tegen 14.00 waren we terug en hebben we eerst ergens geluncht. Daarna zijn we naar het Parlementsgebouw van British Colombia gegaan en konden we met een gids een rondleiding door het gebouw krijgen. Het gebouw is ontworpen door een jonge Britse architect en de Britse achtergrond is overduidelijk te zien. Ook de rol van het Britse Koninghuis is nog steeds aanwezig en te zien in Canada. Van de invloed van de eerste bewoners van Canada is niet zo heel veel te merken in Victoria.
Na de rondleiding zijn we een supermarkt gaan zoeken en hebben we wat boodschappen gedaan. Morgen hebben we een lange rit naar Tofino voor de boeg.