Dag 13

Eilandhoppen naar Key West

Dag 13

Vandaag op een heleboel eilandjes een heleboel gedaan. Naast ons hotel ligt The African Queen, het beroemde rivierbootje uit de gelijknamige film met Humprey Bogart en Katryn Hepburn. De opnames vonden in deze omgeving plaats. Het is een oude boot uit 1912.
Daarna naar het Memorial voor de honderden slachtoffers van de zware orkaan van september 1935. Het is opgetrokken uit koraalsteen. Erg indrukwekkend.
Volgende stop was Robbie’s Pier, waar je enorme Tarpon vissen kunt zien. Samen met de pelikanen vochten ze om kleine vissen. Door op de weg, waar we voor een brug stopten. Daar oude brug gezien en hele grote drakerige hagedissen.
Na koffie met o.a. Key Lime Pie naar Solomons Beach, een tropisch paradijs uit het boekje.
Het Turtle Hospitaal waar we heen wilden, zijn we niet in geweest, want ze vroegen 22 dollar per persoon entree.
De Seven Mile Bridge over, erg imposant en daarna in het Key Deer Wild Life Refuge de Blue Hole en Watson Trail gelopen. Op de weg er heen zagen Joost en Jolanda vanuit de auto een hertje. (Key deer), ze zijn heel klein en komen alleen daar voor.
Tenslotte aan gekomen op Key West. We slapen in een hotel in Duval Street, het hart van het toeristische centrum. Gegeten in het Hard Rock Cafe, dat in een prachtig Conch House zit en daarna door naar Mallory Square voor een prachtige zonsondergang.
Tot 10 uur lopen slenteren langs de winkeltjes en restaurants met live muziek,
heel ontspannen sfeertje.