Dag 16

Miami Beach

Dag 16

Ons vertrek uit Key Largo betekent het afscheid de Key Eilanden. Wat was het allemaal leuk.
Na ontbijt bij de Waffle House en inslaan van proviand voor de lunchpicknick zitten we na een klein uurtje weer in Everglades National Park. We bezoeken het Ernest F. Coe Visitor Center en lopen daarna de Anhinga Trail. De Anhinga’s (slangenhalsvogels) missen we helaas net. Er waren er twee vlak voordat wij kwamen, deze tijd van het jaar zijn er maar weinig.
Maar wel veel vissen, schildpadden, alligators en enorme krekelachtigen van 10 cm.
De volgende trail is de Pa-hay-okee Trail, een hoge boardwalk naar een kleine uitzichttoren die zicht geeft op de Shark River Sloug, een van de grootste grasrivieren van de Everglades. Omdat we aan het einde van het droge seizoen zitten stond er weinig water, in het natte seizoen kun je hier met houten puntbootjes varen, maar dan stikt het wel van de muggen.
Het was waanzinnig mooi om te zien.
Onderweg naar onze laatste trail kwamen we veel mooie vogels tegen, kraanvogels, reigers, ibissen en zelfs een roze lepelaar.
De Mahogany Mammock Trail ging juist weer door een dicht tropisch bos vol varens en bromelia’s.
Daarna tijd voor de lunch in Key Long Pine, een picknickplek in een dennenbos op, jawel, 4 voet boven zeeniveau, het hoogste punt in de Everglades.
Anderhalf uur de auto in en tegen half vier waren we in ons hotel op South Beach.
Hier belanden we prompt in een gekkenhuis. Sinds 7 jaar is er ieder jaar een enorme bijeenkomst van Gays (zowel mannen als vrouwen) tijdens het Pinksterweekend. Ze komen uit alle staten van Amerika. Ons hotel doet voor de eerste keer mee en het zwembad is vandaag en morgen voor andere gasten dicht vanwege een enorme poolparty. Bij ons zitten uitsluitend lesbo ‘s en het is een soort Gay Pride zonder bootjes. De een ziet er nog extravaganter uit dan de ander. De manager put zich uit in verontschuldigingen voor de overlast, hij zorgt dat we in de hotels links en rechts naast ons kunnen zwemmen en zondag kunnen we zonder bijbetaling een van onze kamers blijven gebruiken tot we om half drie richting vliegveld gaan.
De kamers zijn prima en de service dus ook. Vanavond bleef het nog lang warm. Heerlijk buiten gegeten op Lincoln Road. Winkels, restaurants en vooral mensen kijken.