Dag 10

Dag 10 Crater Lake National Park

Een vulkanisch dagje. Na inderdaad een onrustige nacht, vertrokken alle buren rond 7 uur van hun kamer. Dat kwam mooi uit, want daarom waren we vroeg bij het park. De dame bij de kassa vroeg of we wel wilden, want de rook bleef in de crater hangen en ze kon ons niet garanderen dat we iets zouden zien. We zijn toch door gereden en daar hebben we geen spijt van gehad. Een ranger zei ons dat het tussen 11 en 3 wel eens redelijk kon worden, omdat de wind gunstig stond. En zagen we de crater langzaam opdoemen uit de rook, een mooi gezicht, ook al is het niet te vergelijken met wat je ziet op een heldere dag. Los daarvan was de tour van 55 km langs de rand geweldig, met rotspartijen, craterwanden, puimsteen kastelen en pinnacles, bergweiden vol bloemen en kleine beekjes. Een aantal trails gelopen en, niet onbelangrijk, lekker in de zon (door de hoogte). Voor het eerst sinds dagen weer lekker de cederlucht kunnen ruiken inplaats van brandlucht.
Terug in Prospect nog even de trail naar Pearsley Fall gelopen en daarna een uurtje gerust. Toen we de deur van onze kamer opendeden kwamen dikke rookwolken ons tegemoet.
We zijn lekker uitgebreid gaan eten en blijven nu binnen. De verbinding is opnieuw slecht (vanwege de rook zeggen ze) dus niet zoveel foto's. De rook heeft ook een voordeel: de muggen houden het ook voor gezien . Ze gieren nl. van de lach om mijn insectenspray en gaan gewoon vol in de aanval.