Dag 12

Dag 12 Bend

Oh jongens wat een dag hebben we weer gehad. Lekker tot 8 uur geslapen, na twee gebroken nachten. Na het ontbijt twintig minuten de auto in met bestemming Newberry Volcanic National Monument. Eerst naar de Lava Tub, een grote lavatunnel van een mijl lang. Wij zijn er maar een klein stukje in gegaan, maar het was leuk om even de sfeer te proeven, het was donker,koud en we hadden geen goede lantarens bij ons. Doorgereden naar Paulina en East Lake, twee kleine cratermeren.
Het hoogtepunt (ook letterlijk) van de dag was de trail door de Obsidian Cliffs, langzaam naar boven door de zwarte glanzende (en zeer scherpe ) stenen. Op de top een prachtig uitzicht en een ranger, die ons vertelde dat we nu midden in de caldera stonden en dat , wat wij dachten dat omliggende bergen waren,in werkelijkheid de restanten van de oude craterwand waren van deze enorme vulkaan.
Terug bij het visitercenter doorgereden naar Bendham Falls voor de lunchpicknick en daarna de trail gelopen naar deze indrukwekkende cascade van de 5e categorie van de Deschutes River.
Als laatste een groot deel gelopen van de trail naar Lava Butte, dwars door een lavaveld heen, weer totaal anders dan de obsidiaanbrokken van de andere trail. Met als beloning op de top zicht op Mt. Bachelor en de Cascade Mountains.
Terug in Bend een welverdiend uurtje aan de Deschutes River gezeten, die als een lazy river door Bend loopt. Iedereen gaat er met de meest waanzinnige opblaasbanden de rivier op, soms met meerdere aan elkaar, honden, baby's en eten aan boord en laten zich een stuk meedrijven. Een bus brengt je weer terug. Maar dat vertrek ging bij de meesten niet echt soepel, het was net kermis op het water en we hebben ons kostelijk vermaakt.
Terug in het hotel even gezwommen, want het rivierwater was zo koud, dat we het bij pootjebaden hebben gehouden.
Voor het diner naar The Old Mill District gereden, een oude fabriek aan de rivier, die met het omliggende gebied is omgetoverd tot een soort Bataviastad, met naast de winkels ook heel veel leuke restaurants. Ook veel brouwerijen en wij hebben buiten op een terras aan het water gegeten in een ervan die gespecialiseerd was in gourmet burgers en beer.
Echt een superdag.