Dag 13

Dag 13 Hood River

En weer een nieuw avontuur. Na het ontbijt de 97 north opgegaan met als eerste stop Smith Rock State Park. Hoge steile rotswanden langs de Crooked River, ideaal voor klimmers, gaaf om naar te kijken. Wij namen de River Trail, maar moesten toch aan het einde weer omhoog. Het was de moeite waard. Na koffie met donuts besloten we een andere route te nemen, die ons dichter langs Mt. Hood zou voeren en door het prachtige achterland van Hood River. Dat was een prima keuze. Mooie uitzichtpunten op gorges, bergen en natuurlijk Mt. Hood. Daarna de fruitloop met lavendelvelden, appel-,peren- perzik - en mangoboomgaarden, wijngaarden en appelciderfabriekjes.
Ons hotel ligt bij de rivier met een promenade en een park erbij. Gewandeld en gekeken naar de kitesurvers, omdat de bocht van de Columbia Rivier hier veel wind vangt.
Heerlijk gegeten op de patio van een leuk steakhouse en toen we om 8 uur terugkwamen bij het hotel was het nog steeds 30 graden.
Daar zagen we op het journaal dat er die morgen een nieuwe brand was uitgebroken net ten zuiden van The Dalles, 23 mijl van hier, waardoor ze de 197 die we oorspronkelijk hadden willen nemen moesten afsluiten. Hadden we 100 mijl moeten omrijden.
Dus ook wat dat betreft was het een goede beslissing om van route te veranderen. De wind is westelijk, dus wij krijgen geen last van de rook, maar er moesten daar wel een aantal mensen geevacueerd worden.