Dag 15

Dag 15 van Portland naar Las Vegas

Onder deze noemer vatten we even een paar dagen samen.
De ochtend van vertrek in Historic Downtown Gresham doorgebracht.
Naast de panden en winkeltjes was het vooral bijzonder dat het stadje een blindengeleidehondenschool heeft ( leuk woord voor scrabble) en ze liepen met de honden te oefenen.
Het eerste deel van de reis liep soepel , maar in Salt Lake had ons vliegtuig vertraging omdat vanwege de bosbranden het vliegverkeer in San Francisco moet omvliegen. Na ons vertrek uit Salt Lake brak er een onweersbui los en moesten wij ook omvliegen. Een bumpy ride, het personeel moest blijven zitten en geen service.
In Vegas ging alles soepel en met 99 graden om half twaalf 's avonds bij de familie aangekomen.
Op zaterdag eerst het prachtige nieuwe huis van Mirjam en Levi bekeken en daarna zijn we in Downtown Summerlin gaan winkelen. Het is een nieuw winkelcentrum met allemaal straten zoals in een stadje. Er zijn winkels , restaurants, theaters en bioscopen.
Na een buffet in Texas Station naar de Freemont Street Experiance geweest. Zaterdagavond, dus beredruk met muziek en heerlijk mensen kijken.
Vandaag (zondag) zijn we eerst naar Frank Lamb Park gegaan. Hier hebben ze van de kleine nederzetting aan de Tule Springs die daar rond de jaren 30 door mormonen is gesticht een mooi openluchtmuseum en park gemaakt. Midden in de woestijn liggen de vier vijvers, die door de bronnen gevuld worden.
Daarna door naar Mount Charleston . Heerlijke temperatuur daar hoog in de bergen. We hebben gepicknickt en gewandeld. Vanavond na het buffet een avondje bij Lonie thuis. Joost en Lonie zijn bandjes met muziek van hun moeder aan het uitzoeken en ik ga zo mijn foto's een beetje uitzoeken. Vandaag slecht zicht in Vegas door de rook van de branden.