Dag 19

Reisdag 19

Vanochtend hoorden we bij het ontbijt van Nederlanders dat er gisteren in de namiddag ook nog een tornado waarschuwing was voor Sunset Crater en ik denk dat ik het begin er van op de foto heb gezet toen we terug reden vanuit de Grand Canyon.
Ook vandaag weer veel onrust in de lucht, maar we vertrekken vol goede moed naar Winslow. Hier bekijken we de plek uit het beroemde nummer van de Eagles: Standing on a corner in Winslow Arizona (tekstregel uit Take it Easy) en het Posada Hotel, een prachtig historisch hotel uit de tijd van de Santa Fe treinbaronnen. Omdat er weer een weer alert boven de I-40 aan stond informeren we bij het Visitor Center of het wel wijs is om verder door te gaan naar het Petrified Forest/Painted Desert gebied.
Gelukkig blijkt het daar prima weer te zijn en kunnen we met zon en 90 graden fahrenheit de uitzichtpunten doen en de Giant Logs Trail, Chrystal Forest Trail en Puerco Pueblo Trail lopen. De versteende bomen zijn miljoenen jaren oud en tot rotsblokken versteend met prachtige agaten en andere kleurvormen er in.
Op de terugweg naar Flagstaff in Homolovi State Park nog naar oude ruines gekeken.
Vanavond eten bij Cracker Barrel en nog naar het kleine historische route 66 centrum van Flagstaff.