Dag 12

Fairbanks en Copper Centre

Een autorit van ongeveer 6 uur door een zeer afwisselend landschap: langs meren, over bergen, door kleine plaatsjes, bossen en toendra's. Dus helemaal geen saaie route.
De lodge in de buurt van Copper Centre is een verademing vergeleken bij het hotel van gisteren. Iets moderner, comfortabeler, een geweldig uitzicht op de gletsjers waar we morgen naar toe gaan en heerlijk eten.
Als je in Alaska in de natuur gaat wandelen, kan je altijd wilde dieren tegenkomen. Een gids heeft ons een keer uitgelegd wat je moet doen als een eland of een beer je pad kruist. Beren afweren door veel geluid te maken en met je armen zwaaien en is het een eland dan moet je achter een boom gaan staan hoe dun die ook is.
In de omgeving is goed te wandelen. Een mooie afdaling naar een rivier. Op de terugweg hoorden we een paar keer zwaar gebrom. Een auto of iets dergelijks kon het niet zijn omdat we diep in de bossen waren. Toen kregen we het gevoel dat het geluid wel eens van een beer zou kunnen zijn. We hebben nog nooit zo hard "de paden op de lanen in" gezongen. Daarna hoorden we de brombeer niet meer.
Later zagen we een moederhoen met 6 piepkleine kuikens. Het was ontroerend om te zien hoe ze bezig was haar kroost te verdedigen omdat ze ons als vijanden zag.