Dag 2

Reisdag 2: strand, grote huizen en heerlijk cappuccino

Na de eerste dag reizen was het heerlijk aankomen in de Southampton Inn. Twee grote zachte bedden en een een lekkere maaltijd bij Paul's (Italiaans) waren even voldoende om helemaal bij te komen.
En handig, werkende wifi en de iPad om het meest geweldige ontbijt- en koffietentje van Southampton te vinden voor de volgende ochtend.
We werden niet teleurgesteld! Grote keuze aan kleine of grote ontbijtjes, gezond en minder gezond met de heerlijkste cappuccino en topbediening. Deze moet je onthouden als je in Southampton komt: The golden peak (Windmill street).
Kom op, we gaan doen waarvoor we naar The Hamptons zijn gekomen: het bekijken van de megagrote huizen die Isa anders alleen ziet in alle Amerikaanse series zoals Gossip girl en Pretty Little Liers.
Nu zijn ze er echt, de ene nog groter dan de andere maar ook goed verstopt achter heggen, hekken, oprijlanen en eindeloze grasvelden. Maar voldoende zichtbaar om een beeld te krijgen van het leven van de jetset en de meiden uit de series van Netflix en van de prachtige ligging, vaak direct aan zee of een meer.
Een bezoek aan zo'n strand hoort daar dan natuurlijk ook bij!
De bedoeling was Coopers beach ten Zuiden van Southampton. Huh, 40 dollar om te parkeren?? Gelukkig was het meisje van de parkeerplaats aardig genoeg om te vertellen dat je 2 mile verderop aan Road D gratis kan parkeren. Goede tip! Daar sta je prima tussen een meer en de zee. De huizen aan het meer zijn goed te zien en het strand compleet verlaten op deze bewolkte donderdag. Gebrek aan zon mocht de pret niet drukken, het was warm en spelen op het strand was heerlijk. Niet meer nodig dan een balletje en wat fantasie. En een heerlijk picknickkleed.
Als afsluiting van de dag natuurlijk ook even het zwembad van het hotel uitgeprobeerd en tenslotte een roompicknick met heerlijke salade. Tijd om te slapen, veel vroeger dan thuis.