Dag 18

Death Valley - Mammoth Lakes

Death valley weer verlaten vandaag. Vanmorgen eerst nog naar het Zabrinskie Point gereden, volgens het boekje een spectaculair uitzicht. Dat was niet gelogen!
Daarna doorgereden via de 190 en de Sand Dunes, Rainbow canyon het park weer uit. De temperatuur werd al snel beter, we starten met 38 graden en later was het aangenaam 29.
We gaan bij Lone Pine de 395 op, dit stadje wordt vaak gebruikt als decor voor cowboyfilms. Hier ligt ook Mount Whitney (op 1 na hoogste berg van Amerika).
Mooie rit langs de Sierra Nevada naar Mammoth Lakes, daar overnachten we.
Mammoth Lakes wordt de achtertuin van Yosemite genoemd en heeft een Zwitsers aandoende alpine dorpje. Het is ook een druk ski-oord in de winter. En het is ook echt een leuke plaats. Doet gezellig aan, veel houten huizen. Veel meren voor recreatie in de zomer. En heel veel hike routes en mountainbike. Wij hebben ook nog een stukje van een trail gelopen, erg mooi. We hebben een appartement met 2 badkamers, 2 slaapkamers en een woonkamer/keuken. En een skilift naast het hotel. Jammer dat het zo ver vliegen is :-)