Dag 26

Reisdag 26

Wat een feest! Vanmorgen ontbeten in Clearwater, pancakes met sausijsjes bacon gebakken eieren en ketschup en kofiie en jus voor maar 7 dollar. We schuiven aan bij de locals aan lange tafels met rood of blauw geruite tafelkleedjes, wat gezellig! Daaarna gaan we de farm market op. Allemaal streek- en zelfgemaakte producten. Er zijn zoveel lekkere dingen dat we met onze armen vol terugkomen.
Volgetankt en met voldoende eten gaan we op weg naar Wells Grey park. We doen de touristisch route en komen via de hoofdweg langs de drie belangrijkste watervallen van het park, de eerste is Spahats falls wat bear fals betekent. Ook rijden we een eind de berg op om een hike te doen naar de meadows trail. Onderweg zien we een zwarte beer op de weg kuieren. We rijden langzaam een beetje achter hem aan, maar dat lijkt hij toch op te merken en we stoppen op gepaste afstand. De trail is maar 2 km, maar we lopen zelf nog een stuk verder, want de trail houdt niet op na de weide. We lopen van 1700 naar 2100 meter hoogte en het laatste stuk ligt de van de Trophy mountain ligt nog behoorlijk wat sneeuw. Het uitzicht is prachtig! Op de terugweg zien we dezelfde beer weer langs de weg scharrelen, maar een personen auto haalt ons in en de beer vlucht de bosjes in.
Daarna door op de hoofdweg naar de volgende twee watervallen. De eerst volgende is gigantisch, de Dawson falls: hij valt maar 17 meter naar beneden, maar hij is 108 meter breed en je kunt er echt heel dicht bij komen. De laatste waterval is de hoofdatractie van het park en valt van 137 meter hoogte in een bassin met water. Dit zijn de Helmckenn fall. De rotsen (hardgeworden lava) zijn helemaal uitgesleten in een komvorm. Dan rijden we weer verder en zien we nog een bruine en een zwarte beer! Gewoon aan de kant van de weg! Het is nog 20 km naar de camping aan het meer, maar de weg laat wat te wensen over. We doen er zo'n 45 minuten over en arriveren rond 20.00 uur op de camping, waar we nog moeten zoeken naar een plekje. We vinden er een waar de camper een stukje van de plek af staat met een plekje voor de tent vlak bij de rivier. We steken snel het vuur aan, want we worden letterlijk opgegeten door de muggen. Na een heerlijke maaltijd in de camper, want het regent, allemaal weer lekker naar bed. Wat een top dag was dit weer!