Dag 12

Tucson White Stallion Ranch

Zoals gezegd, vandaag nog een heerlijke dag op de Ranch gehad en ja mijn angst voor paarden is een heel stuk minder, ik durf nu zo op ze af te lopen en te aaien. Vanmiddag een hayride gedaan met alle gasten die hier waren. Met z'n allen op de hooiwagen en buiten in de bushbush hadden de koks reeds gekookt. Je wordt hier echt van voor tot achter vol gestopt. Daarna op filmhike geweest. Met een gids de woestijn in, gelukkig met auto, om alle plaatsen te zien waar films, voornamelijk westerns zijn opgenomen. Soms staat er nog een klein stukje decor. Maar het was heet, pftt..de stukken die we omhoog moesten lopen...enne het was allemaal grond behorende tot de ranch..3.000 acres tot aan de bergrand, dan wordt het Sugaru National Park. Sugaru (soe-wa-roe) is de grote cactus met zijarmen die je op foto's ziet. Het hele park is cactus, allerlei soorten.
Had vandaag van die vieze stekels rechtop in mijn schoen staan terwijl ik goed gekeken had waar ik mijn voeten zette. Met een pincet eruit getrokken. Na een uur te zijn bijgekomen mochten we naar de rodeo. Erg leuk om dat eens te zien, vooral met de uitleg erbij. Het gaat erom hoe snel je een kalf kunt vangen. Zodra de lasso om zijn koppie valt laten ze de lasso los.Dierenwelzijn staat hier voorop. Er deed een soortgenoot van de Belg mee met de barrelraces...1800 kg "racet" om 3 tonnen heen..Bravo deed het geweldig op haar manier, vooral als je het op moet nemen tegen 1200 slanke kilo's! De opening van de rodeo was een parade.met alle vlaggen van de nationaliteiten die aanwezig waren op de Ranch. Vandaag 5, Amerika, Engeland Canada, Frankrijk en Nederland.
En tot slot vanavond nog een informatie avond gehad over al het wildlife wat je hier tegen kunt komen en dan niet de mountainlion of bullhorn, maar het smerige spul aan spinnen, slangen, schorpioenen, etc. Ik zet een foto bij het verslag, mogen jullie raden wat er in het bakje rond stuift.
Morgen reizen we via de Apachetrail naar Sedona, een stuk noordelijker in Arizona, richting de canyons. Het wordt een lange reisdag van zeker 7 uur.
Dus.....oogjes toe, snaveltjes dicht!