Dag 10

Reisdag 10

Om 10 uur vanochtend hadden we weer een hele leuke excursie : met een Jeep de Blackcomb Mountain op. We gingen eigenlijk direct al off-road ! Het was een heel spektakel. De weg was heel slecht, we werden dus aardig door elkaar geschud. Tot onze verbazing waren er ook verschillende mountainbikers die ipv de lift te nemen, naar boven gingen fietsen ! Bijna niet te doen!
Onderweg zagen we ook nog een zwarte beer rondscharrelen! En Leo heeft nog een hert gezien, maar die dook het bos in voordat ik hem zag. Bovenop de berg hadden we een schitterend uitzicht !!!! Wat prachtig! We hebben in Oostenrijk en Noorwegen ook skigebieden bezocht, maar niets is zo mooi als dit Panorama.
Overal rondom zag je besneeuwde bergtoppen en daarachter nog weer meer bergen. Sprookjesachtig mooi! De rit naar beneden ging over de verharde weg, dus een stuk comfortabeler. De beren lieten zich niet meer zien, het was te warm geworden.
Na deze zeer geslaagde ochtend besloten we zelf mountainbikes te huren en een route te fietsen naar Lost Lake, iets buiten Whistler.
De route was (voor mij) soms best pittig. Maar het was erg leuk om te doen en we hebben daar nog heerlijk aan het meer gezeten .
Morgen nemen we afscheid van Whistler, we hebben hier volop genoten van de prachtige natuur maar vooral ook van de bijzondere sfeer in deze wintersportplaats.