Dag 12

Reisdag 12

Zaterdag 24 juni.
Vanochtend vroeg (half 6) keek ik even naar buiten en het uitzicht op de bergen aan de andere kant van de vallei was zo wondermooi. Het was sprookjesachtig mooi in de ochtendzon. Ik heb Leo ook wakker gemaakt om dit te zien!
Na een lekker ontbijtje gingen we het Wells' Gray park in. We stopten eerst bij de Dawson Falls . Wat een machtig gezicht , deze waterval is 90 meter breed en 20 meter hoog. Met een donderend geraas gaat de watermassa naar beneden. En extra leuk was de regenboog die boven de waterval hing.
Daarna gingen we naar de Helmcken Falls, hier stort het water zich door een smalle opening 137 meter naar beneden. In de winter vormt zich hier een ijskegel van wel 60 meter hoog. !! Dat moet een heel speciaal gezicht zijn. We hebben ook een trail gelopen langs Alice Lake en terug langs de verlaten Ray Farm. Een hele mooie wandeling waar we ong. anderhalf uur over gedaan hebben. Daarna zijn we heel stuk doorgereden over de onverharde weg tot aan Clearwater Camp Ground, daar hebben we aan het mooie meer lekker wat gedronken, en nog een stuk langs het meer gelopen.
Op de terugweg hebben we nog een uitkijktoren beklommen en toen hadden we wel weer genoeg gezien en gedaan voor deze dag. Maar wat is het genieten om hier lekker buiten te zijn.