Dag 16

Reisdag 16

Woensdag 28 juni
We gingen vandaag het mooie Pyramid Lake in Jasper verlaten. Het was heel fijn dat we hier 3 nachten waren, we hebben het geweldig gehad! Jammer genoeg regende het vanochtend en
we wisten toen nog niet dat het de hele dag zou blijven regenen.
En dat terwijl we op de mooiste panorama-route van Canada zouden rijden : de Icefields Parkway!
Er is hier zo veel te zien, dat we halverwege een overnachting hebben, zodat we 2 dagen van al het moois hier kunnen genieten.,
We hebben er het beste van gemaakt natuurlijk, maar het eerste wat we wilden zien , Mt.Edith Cavall, was al niet te doen vanwege de slechte bereikbaarheid en we durfden het niet aan om toch die weg op te rijden.
Gelukkig zijn er heel veel uitkijkpunten en watervallen, we zijn regelmatig uit de auto gegaan om (een korte ) wandeling te maken en zodoende hebben we toch veel -vooral water - gezien.
Zo ging de tijd voorbij en waren we bij het punt waar we de excursie zouden doen naar de Athabasca Glacier. Met de ervaring van Cisca en Gerben in ons achterhoofd hadden we ons al voorgenomen om deze rit naar de gletsjer vandaag niet te doen, het is veel te koud en er is weinig zicht boven.
Omboeken naar morgen was geen probleem, we hebben tickets voor 10.15 uur. Hopelijk zijn de omstandigheden dan beter.
We zijn doorgereden naar het hotel the Crossing Resort en daar kwamen we even na 4 uur aan. We hebben eerst even doorgewarmd in het hotel en daarna nog een korte wandeling gemaakt in de omgeving. Het was gestopt met regenen gelukkig en in het bos zagen we een hertje! Wat een leuk slot nog van deze regendag.