Dag 5

Reisdag 5

Gisteren 16juni hebben we Vancouver verlaten met onze prachtige huurauto (Chevrolet). Het is een spiksplinternieuwe auto met nog maar 3530 km.op de teller. Het is wel even wennen, met allemaal nieuwe snufjes die ons oude vertrouwde Opeltje niet heeft.
Met de Ferry van Tsawwassen naar Swartz Bay ging allemaal heel vlotjes, het is nog niet erg druk dus we konden een uur eerder met de Ferry mee, dat betekende een uur langer in Victoria! Wat een een leuke stad is dat! En ons hotel , the Oswego Hotel is werkelijk prachtig, wij hebben een hele mooie studio.
Vanochtend werden we om half 10 opgehaald voor de Orka whale watch met de Zodiac boot. Wat een gaaf avontuur!
We moesten ons eerst in een pak hijsen (om warm te blijven, niet omdat ze bang waren dat we over boord zouden slaan ) en toen gingen we full speed vooruit. Het was zó leuk ! En alles is hier zo groots en wijds, wat een enorme ruimte. Gelukkig staan alle 35 bedrijven met elkaar in contact om elkaar op de hoogte te houden waar de orka's zich bevinden. Het was echt zoeken en eerst leek het er op dat we vandaag geen orka's zouden zien, we waren dus al blij met 1 grijze walvis en een paar dolfijnen. Toen kreeg onze gids door dat er toch een groep gespot was, dus 20 min.weer vol gas de andere kant op en daar zagen we inderdaad een paar orka's. Geweldig!!
Het was echter heel lastig om foto's te maken, gelukkig hebben we de de herinnering aan deze 3 uur durende tocht op ons netvlies staan!