Dag 2

Tour de San Francisco

Wat een dag! Vandaag hebben we met een tourbus rondgereden door de stad. Voordat we dat gedaan hebben, zijn we eerst over het bekende Fisherman's Wharf gaan lopen en hebben we vanaf de pieren over het water uitgekeken. We hebben o.a. zeeleeuwen en Alcatraz gezien. Alcatraz was heel indrukwekkend om in het echt te zien!
Met de tourbus zijn we over de wereldberoemde Golden Gate Bridge gereden. Dat was echt gaaf! De brug is zo ontzettend groot en wel 2 km lang! Het bijzondere was dat de brug volledig in de mist stond, de bekende San Francisco (zomer) mist. Deze mist ontstaat door het koude water van de Grote Oceaan en het warme weer in SF. Door die mist was er ook veel wind. Dat was wel heftig toen we over de brug reden. Ondanks dat de brug vanaf 'view points' niet te zien was, hebben we er wel foto's en filmpjes van gemaakt.
Na de brug zijn we overgestapt op een andere bus die ons naar het plaatsje Sausalito bracht. Daar zijn we wéér met een andere bus richting de Muir Woods gegaan, een prachtig natuurgebied. Maar door vertragingen van enkele tourbussen en andere onduidelijkheden, konden we de Muir Woods niet 100% bezichtigen. Desalniettemin was de rit er naartoe ook erg mooi.
Het was een dag van veel lopen, wel overstappen op bussen en veel temperatuurverschillen. We zijn aardig uitgeput. Ik weet zeker dat we allemaal heerlijk zullen slapen. Wie weet wat ons morgen te wachten staat!