Dag 5

Needles & Las Vegas

Na de fantastische helikopter vlucht boven Grand Canyon National Park en het bezoek aan het Imax Theater in Tusayan vertrokken we met onze camper richting Needles. Needles is een klein plaatsje in de spreekwoordelijke “middle of nowhere” net over de grens in Californië. De temperatuur is er heerlijk en het plaatsje grenst aan de bekende Route 66 en de Colorado rivier. Genoeg redenen om hier een prachtig resort op te zetten. Dat is zo’n 6 jaar geleden dan ook gebeurd. Het Pirate Cove Resort. Een resort waar je met de camper terecht kunt maar er zijn ook cabins. Allemaal direct aan het water gelegen. Er is een restaurant, winkeltje en allerlei attracties voor kinderen. Alles in piratenthema, erg leuk. Hier aangekomen hebben we meteen even een duik in de Colorado rivier genomen. In het voorjaar nog aardig fris maar in de zomer een aangename verkoeling! Na het avondeten hebben we gezellig bij onze buren rond het kampvuur gezeten. Gezellige Amerikanen die 2 weken op deze topcamping verbleven. Indrukwekkend hoe groot hun huis op wielen (camper) was. Naast de camper van 45 ft inclusief garage voor 2 jetski’s hadden ze nog een aanhangwagen met een golfkarretjes erachter hangen. En wij vonden onze 25 ft camper al groot!
De volgende dag kregen we een rondleiding op het resort en voordat we vertrokken nog even wat foto’s gemaakt bij het Route 66 bord. We begonnen nu aan onze laatste camperrit met als bestemming; Las Vegas!
Eenmaal geïnstalleerd op Oasis RV Park in Las Vegas, overigens een erg leuke camping met veel faciliteiten zoals een mooi zwembad en restaurant, namen we een taxi naar het MGM Grand Hotel. Hier hadden we onze eerste afspraak voor een bezichtiging. We stapten uit de taxi en liepen de lobby in. Onze mond viel letterlijk open van verbazing. De lobby was mega groot en overal waar je keek zag je mensen. Er waren wel 25 receptionisten en alsnog stond er een rij. We moesten even wennen aan de gekte. Het MGM Grand hotel is het op 3 na grootste hotel ter wereld en heeft ruim 5500 kamers. Het hotel heeft ook 5 verschillende zwembaden en een aantal rivieren en watervallen. Het hotel beschikt ook over het grootste casino van Las Vegas en verschillende bars, nachtclubs en restaurants. Na onze afspraken bij het New York New York hotel, het Bellagio en het Venetian Resort waren we helemaal geacclimatiseerd. De themahotels op de strip zijn onvoorstelbaar groot. Alle hotels hebben iets bijzonders, zo lijkt het bij het New York New York hotel alsof je niet in Las Vegas maar in New York City bent. De Skyline met zelfs het Vrijheidsbeeld is helemaal nagemaakt, dit hotel heeft zelfs een achtbaan! De fonteinenshow bij het Bellagio hotel is fantastisch en met een gondel door de kanalen van het Venetian Resort is onwaarschijnlijk echt.
De volgende dag hebben we de camper ingeleverd en zijn we ’s avonds nog even naar Fremont Street geweest in downtown Las Vegas. Deze winkelstraat is overdekt met een mega groot beeldscherm waar o.a. muziekclips worden afgespeeld. Overal lichtjes en artiesten. Het kan hier niet gek genoeg! Om half 10 gingen we de Cirque du Soleil show Ka bekijken in het MGM Grand Hotel. Een super mooie show met de beste acrobaten ter wereld. Echt een aanrader!
Kortom Las Vegas is heel extreem maar absoluut te gek!