Dag 3

Bergtoppen, meren en watervallen

Vandaag stond een lange rijdag voor de boeg. We zijn vanuit Lillooet naar Wells Gray Provincial Park gereden.
Vandaag was tevens mijn debuut als caravan bestuurder! Wat vond ik dit spannend. Eerlijk gezegt was deze spanning niet nodig. De campers hebben een automaat en de wegen zijn veel rustiger en makkelijker te berijden dan wij in Nederland zijn gewend. Je vergeet dat er nog 28 ft camper achter je hangt. Het was eigenlijk heel ontspannen rijden!

Op de route tussen Whistler-Lillooet-Wells Gray (Clearwater) kom je veel gigantische meren tegen, allen omringt door prachtige natuur. Precies zoals je bij Canada verwacht. Het komt recht uit een film. Het is allemaal zo groen! Na ongeveer 5 uur door deze mooie landschappen te hebben gereden, komen wij aan bij de visitors center in Clearwater. Hier is een supermarkt een benzine pomp. Dit is makkelijk wanneer je van plan bent het park dieper in te gaan.

Onze camping lag diep in het park, op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Clearwater. Onderweg maakte wij een stop bij de Helmcken Falls. Een must-see in Wells Gray!

Wij verbleven op de 'Clearwater Lake Campground'. Dit is tevens de achterste camping in Wells Gray. Dit was fantastisch! Omringt door natuur aan een rivier (welke je s'nachts hoort stromen). We hadden hier geen hook up en erg weinig sanitaire faciliteiten, maar het is zeker de moeite waard! Zie de bijgevoegde fotos voor een impressie.