Dag 5

De dag van 4 seizoenen

Op deze regenachtige ochtend werden wij wakker in Jasper. Het water kwam met bakken uit de lucht. Na een heerlijk ontbijt in het Athabasca Hotel in Jasper hebben wij onze weg vervolgt naar Maligne Lake.
Op deze prachtige route zag je beschadiging van de Alberta bosbranden terug. Hele bergen kleuren zwart en laten een duidelijk contrast zien met de groene natuur. Overigens is elke bocht weer een nieuw fantastisch vergezicht met prachtige kleuren. Ook zijn wij hier nog een zwarte beer tegengekomen aan de kant van de weg.

Na een kort bezoek aan Maligne Lake vervolgden wij onze weg over de Icefields Parkway richting the Columbia Icefields, waar een bezoek aan de Athabasca Glacier gepland stond.Ook deze route is weer ongelovelijk mooi. Met vele mooie stops en look-outs welke zeker de moeite waard zijn. Neem ook lekker de tijd voor deze route. Er is zoveel te zien, puur genieten! Vreemd maar leuk genoeg sloeg het weer snel om naar een zomerse zonnige dag! Dit geeft de mooie kleuren weer net iets meer kracht.

Na 2 uur rijden komen wij aan bij de Columbia Icefields en wat lijkt een hele andere wereld. Ook hier is het weer opnieuw in rap tempo ongeslagen. De tempaturen zijn gedaald en we rijden nu in de sneeuw! Ongelovelijk, maar het heerlijke zomerse weer is compleet verdwenen wanneer wij de visitor center van de Athbasca Glacier bereiken.

De Glacier Experience excursie is best bijzonder om te doen. Door middel van een Snowcoach rijden we de Glacier op. Wat eerst nog best klein leek is ineens onzettend groot. Wat is deze ijsvlakte groot! Op de Glacier krijgen wij 20 min de mogelijkheid om rond te kijken. Zo zie je het gesmolten ijswater weglopen waar velen hun waterflesje proberen te vullen met vers gletsjer water. Mijn ervaring? Deze excursie is leuk en bijzonder, maar tevens een hele toeristische onderneming. Je staat met zeker nog 100 anderen op de Gletsjer. Dit is iets om rekening mee te houden.

Onze overnachting vind plaats op het David Thompson Resort in de Rocky Mountains bij een plaatsje genaamd Nordegg. Bij aankomst schijnt de zon weer in volop. De camping ligt naast de Rockies Heli tours, waar ons de volgende dag een mooie helikopter tour te wachten staat. Deze campground is dan ook de perfecte uitvals basis. Het heeft alle nodige aansluitingen en mooie plekken omringt door bos. In de zomer is dit een populaire campground om te verblijven. Het is dan ook geadviseerd deze camping van te voren te boeken.