Dag 4

Hi There Black Bear!

Regen regen en nog eens regen. Wat was het koud vannacht! Gelukkig hebben de campers een heater om de temperatuur aangenaam te houden! Het weer is Canada is zo veranderlijk als het maar kan. Zo is het vorige week nog warm met volle zon, zo worden wij deze morgen wakker met slechts 6 graden en veel regen.

De route terug door Wells Gray begint vroeg, wij zijn fanatiek aan het zoeken naar beren, maar tevergeefs. Echter zijn stond vandaag de Blue River Safari op het schema! Deze gave boottour was een grote goedmaker, ondanks het slechte weer. Wij hebben maar liefst 3 zwarte beren gezien! Waarvan 2 jonge beertjes. Wat was dit leuk. Het was op dat moment 9 graden en het kwam met bakken uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken. De organisatie heeft ponchos en lange jassen te leen voor deze weersomstandigheden.

Na de tour hebben wij heerlijk gelunched bij de Blue River Safari en onze route gevolgt naar Whistler Campground in Jasper. Bij aankomst krijg je direct te horen dat er erg veel beren zijn en we hiermee moeten oppassen. Deze camping is gigantisch groot en weer omringt door natuur.

We aten vanavond in het plaatsje Jasper bij de Jasper Brewary Company. Echt een aanrader! Naast de ruime keuze in biertjes kan hier ook heerlijk gegeten worden.

houd er rekening mee dat wanneer u van British Columbia Alberta ingaat, de klok 1 uur vooruit gaat.