Dag 6

Icefields Parkway deel 2

Vandaag vroeg opgestaan om het 2de gedeelte van de Icefields Parkway van The Crossing Resort naar Jasper te rijden en om op tijd te zijn voor onze afspraak bij de Columbia Icefields.

Eenmaal aangekomen heb je vanaf het terras een schitterend uitzicht op 3 gletsjers waarvan je met een speciale bus de middelste op kunt rijden. Eenmaal boven sta je midden in de zomer op een gletsjer op het ijs met een schitterend uitzicht. Natuurlijk even een flesje met ijswater gevuld voor later op de dag.
Na de gletsjer wordt je met een (normale) bus naar de Glacier Skywalk gebracht. Een glazen plateau recht boven een diep ravijn. De eerste stap op het glas kijkend in de afgrond, voelt wel wat bijzonder ;-)

Na deze leuke ervaringen verder gereden richting Jasper en onderweg nog even gestopt bij de Sunwapta en Athabasca watervallen. 2 totaal verschillene watervallen maar beide mooi om te zien.

Aan het einde van de middag aangekomen in Jasper. Jasper is een leuk stadje met leuke boulevards met leuke reataurantjes en winkeltjes.