Dag 4

Omgeving Emerald Lake

Vandaag op advies van de vriendelijke buschauffeur die ons van de auto naar het hotel en terugbracht, vroeg opgestaan en naar de Takakkaw Falls gereden. Op de hele parkeerplaats stonden slechts een paar auto's en bij de waterval was dan ook nog niemand.

De Takakkaw Falls is een indrukwekkende waterval. Zo vroeg op de ochend an vlk naast de waterval was een goede jas geen overbodige luxe ;-)

Op de terugweg van de watervallen naar de auto genoten van de zon die langzaam over de bergtoppen het dal inschijnt.
Na een korte brunch begonnen aan de Iceline Trail via Whiskey Jack om zo de Takakkaw Falls van de andere kant van het dal te kunnen bekijken.
Een pittige route maar absoluut een aanrader. Na een wandeltocht van ongeveer 5km via steile smalle paden gekruisd door diverse kleine watervallen, stonden we op ongeveer de gelijke hoogte waar de Takakkaw waterval aan de overkant over de rand naar beneden raast. Wat een geweldig uitzicht !

Eenmaal weer beneden bij de auto, sloten we om toch ook nog maar even door te rijden naar Lake Louise. We waren al gewaarschuwd dat het bij Lake Louise in de loop van de dag erg druk kon worden en dat klopte ;-)
Na een paar foto’s van het uitzicht en even pootje baden in het ijskoude water weer in de auto gestapt om terug te rijden naar ons hotel bij Emerald Lake.

Onderweg nog even gestopt bij de Lower Spiral Tunnels. De Upper en Lower Spiral Tunnels zijn indrukwekkende contructies waarbij de treinen in een bocht in de tunnel in de berg de hoogte verschillen overwint. Bij het uitkijkpunt stond toevallig een man die vertelde dat hij 20 jaar op de treinen op dit traject had gereden. Treinen hebben met gemak een totale lengte van zo’n 3km waardoor een deel van de trein aan de bovenkant de tunnel nog inrijdt, terwijl het begin van de trein een “etage” lager alweer de tunnel en daarmee de berg uitrijdt.
Gelukkig hoefden we niet lang te wachten en hoorden we een trein aankomen en konden we het voorspelde schouwspel zelf zien. Indrukwekkend gezicht.

Tot slot aan het einde van de dag nog lekker gegeten in het gezellige restaurant van het Emerald Lake Hotel.

Morgen moeten we helaas dit bijzonder mooie plekje weer verlaten en gaan we het eerste stuk van de Icefields Parkway rijden richting het noorden.