Dag 2

Lower Manhattan

Tja...zo'n eerste nacht is toch altijd even wennen. Om 03.00 uur had ik al het idee om eruit te gaan maar toch nog maar even uitgezongen tot 07.00 uur....
Half 9 gingen we op pad. Eerst maar even op zoek naar een ontbijt. In 35th street zat Best Bagel en Coffee. Daar stond men voor in de rij dus sloten we gezellig aan nog voor negenen!
Na het ontbijt met de Grey Line (hop on hop off) richting Lower Manhattan.
We kwamen ogen tekort! En het is ook moeilijk te omschrijven maar het zijn ontzettend veel verschillende flats en wolkenkrabbers bij elkaar....mochten we daar willen gaan wonen dan mogen we de nodige miljoenen neertellen...
We stapten uit bij Battery park. Daar vertrok de ferry naar het Vrijheidsbeeld.
Op het Statue Island was het beeld groter dan we dachten. Van daaruit hadden we trouwens fantastisch uitzicht op Manhattan.
Eenmaal terug aan land hebben we een bezoek gebracht aan het 9/11 memorial en het 9/11 museum. Verschrikkelijk indrukwekkend om van zo dichtbij te zien wat zich daar heeft afgespeeld.
Eenmaal weer buiten werden we gelukkig weer opgeslokt door het leven op straat en kochten we even een broodje om dit vervolgens in het City Hall Park op te eten.
Dit was vlak bij de Brooklyn Bridge, dus liepen we die ook maar even op en neer.
Wat een mooie brug is dat trouwens!!
Als laatste deze dag, hadden we het plan om met de Grey Line weer richting hotel te gaan maar helaas....na 45 minuten voor niks bij de halte te hebben gestaan, namen we toch maar de metro.
Deze had vervolgens een stroomstoring, zodat we met horten en stoten bij Penstation aankwamen....och we hebben vakantie....niks aan de hand! Behalve dat onze voeten het behoorlijk zat waren, na 21.847 stappen gezet te hebben vandaag.....
Na een stuk pizza en een Starbucks koffie, hebben we onze voeten maar de rust gegeven die ze verdiend hebben en liggen we dus nu uitgevloerd op bed.
Plannen te maken voor morgen, onze laatste dag NY.