Dag 8

Devils Tower

Devils Tower is een grote monoliet van intrusief gesteente vlak bij Hulett en Sundance in Crook County, in het noordoosten van Wyoming, boven de Belle Fourche River. De monoliet is 386 meter hoog. De top bevindt zich op 1558 meter boven zeeniveau.

Devils Tower is het eerste Nationale Monument in de Verenigde Staten, opengesteld op 24 september 1906 door President Theodore Roosevelt.

Mythe over het ontstaan
De oorspronkelijke bewoners van de streek hadden eeuwen geleden al een mythe over het ontstaan van de rots. Er zouden ooit zeven jonge meisjes zijn geweest die stiekem onder de sterren gingen dansen. Tijdens hun dans zouden ze zijn aangevallen door een beer. Toen ze vluchtten voor de beer kwamen ze op een rots terecht. Ze smeekten de rots om hen te redden. De rots zou daarop zijn gegroeid tot een hoge monoliet: Devils Tower. De zeven meisjes zouden zijn veranderd in de plejaden, een sterrengroep die enkele keren per jaar boven Devils Tower te zien is. De nagelsporen van de beer zijn nog aan de zijkanten van de rots te zien. In veel indiaanse namen voor de rots komt het woord 'beer' terug.

De berg is dé trekpleister van de omgeving. We hebben er omheen gelopen en later nog een hike gelopen op een super glibberige trail, vanwege de flinke regenbuien 🌨💧☔

Wel een hert gespot! En een overijverig prairie hondje ( zie video) 😃

Eind van de dag een open lucht movie: Close Encounters 😊