Dag 19

Durango

Weer verkassen, ditmaal kleine 200 km rijden van Moab naar Durango.

Onderweg kwamen we langs een prachtige, hooggelegen boog met doorkijk. Daar moest natuurlijk opgeklommen worden! Zelfs met m'n Birkenstocks lukte dat (Alex remde me her en der wat af bij de afdaling)! En het leverde weer wat mooie plaatjes op natuurlijk.

De camping Lightner Creek ligt wat achteraf, dus hadden we niet de verwachting dat het plaatsje Durango veel soeps zou zijn qua belevenis. Dat viel 100% mee! Echt een leuk historisch centrum vol met pubs, restaurants en winkeltjes. Live muziek en heel veel jeugd. Beetje alternatief en niet zo traditioneel als vaak het geval is hier.

Begin van de avond een heerlijke pizza gegeten bij Fired Up Pizzeria en zelfs nog wat mee "naar huis" genomen voor de volgende dag. Met die warmte eet een mens toch minder, blijkt. Want hij was verrukkelijk, daar lag het niet aan!

Overal in het centrum staan borden met "we thank our fire fighters" of iets van die strekking. Een paar honderd km hier vandaan in Colorado zijn grote natuurbranden momenteel. Brandweerlieden wordt ook vaak 50% discount gegeven op de rekening bij een pub of restaurant. 😊

Als we hier geweest waren op 4 juli had het vast meer spektakel opgeleverd dan dat halfbakken vuurwerk in Moab 😁