Dag 11

Mega park verkennen

Vroeg op en een 'loop' (soort lus) gereden met een en al natuurschoon. Eerst een heleboel verschillende geisers gezien én geroken 😣 Een ervan met de prachtige naam Old Faithful. Door de bacteriën en mineralen in de grond ontstaan er geweldige kleuren. Echt bizar!

Ook het betere spuitwerk hebben we mogen aanschouwen. Was een heel spektakel!
We hadden echt geluk, want toen we aankwamen lopen en een hele menigte verzameld zagen, begon dat ouwe ding meteen te spuiten! ☺

Behalve de ouwe man zelf waren er nog veel geisers, groot en klein, te bewonderen.

Bij elke bezienswaardigheid was het duimen voor een parkeerplek. Voor RV's, caravans en bussen was het met de P-ruimte maar droevig gesteld! Afijn, met wat geduld kom je er ook.

Daarna een enorm krachtige waterval gehoord en gezien, met een door zon en water veroorzaakte regenboog eroverheen. Prachtig! 

Nou, mijn stappenteller maakt ook overuren hier. Na het parkeren van de camper moesten er heel wat kilometers worden afgelegd om bij de publiekstrekkers te komen. Voor de tweede dag op rij 20.000 stappen (!) 👌

Voor 'de opstekers' onder jullie nog wat info over Yellowstone.

Yellowstone National Park ligt hoofdzakelijk in Wyoming, maar met kleine gedeeltes in de aangrenzende staten Montana en Idaho. Yellowstone bestaat sinds 1 maart 1872 en is het oudste nationale park ter wereld. In 1978 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. President Ulysses S. Grant richtte het park op uit ecologische, recreatieve en nationalistische overwegingen.

Yellowstone heeft een oppervlakte van 8983 km², waardoor het meteen ook een van de grootste nationale parken van de VS is. De gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter. Het grootste gedeelte van het park bestaat in Wyoming uit bos, waarvan een gedeelte in 1988 door een grote natuurbrand is verwoest. In het park leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende soorten beren, coyotes en wolven. Het park bevat ruim 800 kilometer verharde wegen en dubbel zoveel kilometers in wandelpaden. In het zuiden sluit Yellowstone aan op Grand Teton National Park. Ook daar gaan we naar toe!