Dag 2

9/11 museum en boottochtje naar Ellis Island

Lekker geslapen en om 06:00 uur al wakker. We drinken eerst een kopje koffie op de kamer en gaan dan effe samen trainen in de sportschool.
Om 8 uur hebben we al gesport en gedoucht en gaan we de deur uit.
We lopen naar de whole foods, onze favoriete supermarkt in Amerika. voor ons ontbijt.
We hebben honger en kopen salades, broodjes, bagels, en sapjes ,
Voor de deur staat een station van Citi bike. Hier kopen we een fiets abonnement voor 3 dagen en we gaan op de fiets richting de Hudson rivier op zoek naar een lekker plekje in de zon om te ontbijten.
Aan de oever van de Hudson in het zonnetje smaakt ons ontbijt heerlijk en na een half uurtje vervolgen we onze weg lopend richting het nieuwe world trade center.
We komen aan bij het monument van 9/11. 2 reusachtige fonteinen die op de plek staan waar eens de 2 torens stonden. Prachtig om te zien. We besluiten om ook naar het 9/11 museum te gaan en dat was zeer indrukwekkend…. Ongelooflijk hoeveel mensen en vooral hoeveel brandweermannen er omgekomen zijn. We vonden het allebei heel heftig. Wat vooral zo bijzonder is is dat elk afzonderlijk slachtoffer geëerd wordt. Allemaal hebben ze een gezicht, een biografie, sommige nog geluidsfragmenten, echt heel mooi gedaan.
Om 12 uur liepen we weer richting de Hudson en hebben we de veerboot naar Liberty state park genomen.
Een oase van rust als je van het drukke Manhattan afkomt.
We hebben hier gewandeld en op een bakje in de zon gezeten.
Op dit eiland was vroeger het treinstation van New Jersey. Vanaf deze plek reisden alle immigranten verder naar alle uithoeken van Amerika als ze van Ellis Island afkwamen. We hebben vanaf dit eiland de ferry naar Ellis Island en naar het Statue of Liberty genomen.
Beetje druk op beide eilanden dus we zijn maar heel even op Ellis Island geweest en aan boord gebleven bij Liberty Island.
Om 4 uur weer terug in Manhattan. Bij Battery park hebben we weer een fiets gepakt en zijn we terug gefietst naar het hotel.
In de buurt van ons hotel is het eigenlijk te druk om te fietsen. Michel houdt zijn hart vast als ie achter me fietst….
We waren uitgevloerd en gingen effe een uurtje liggen…. Ik werd om 20:30 uur wakker en besefte dat we echt uit bed moesten, anders zouden we midden in de nacht wakker worden. Michel lag helemaal in coma maar na enig aandringen kwam hij toch zijn bed uit.
We wilden bij de Rooftopbar 250 gaan eten, maar onderweg zagen we zo’n leuk restaurantje met een gezellig terras op 5th Av. dat we besloten om daar een hapje te eten. Het eten was verrukkelijk bij L&W Oysters.
Om 11 uur liepen we richting de rooftopbar maar daar stond een rij voor de deur . Het meisje van het restaurant had ons al geadviseerd om er een keertje doordeweeks naar toe te gaan ipv in het weekend. We hadden na zo’n drukke dag geen zin in die drukte en besloten om terug te lopen richting hotel. Onderweg kwamen we langs het Empire state building en besloten we om hier naar boven te gaan. En dat was echt geweldig !! Het was een hele heldere avond en het uitzicht hier vanaf de 86e verdieping is fenomenaal.
Het is inmiddels 5 over half drie ’s nachts dus ik ga slapen, nog effe de kwalificatie van Max volgen en dan snel slapen.