Dag 10

Antelope Canyon, Horse shoe bend

We waren vandaag niet zo heel vroeg wakker. Om 11 uur moesten we verzamelen voor de Antelope canyon, dus we konden rustig aan doen.
Om half 11 waren we al in Page voor de tour.
Het was al best wel druk met mensen.
Om half 12 gingen we met zijn 14en en een gids in een open jeep naar de canyon.
De rit erheen was al een belevenis. We reden ongeveer 10 minuten lang keihard door het rode rulle zand. Beetje eng was het wel. It’s gonna be bumpy so buckle up ,zei de gids en gelijk had ie ! pffff
Er stonden al zeker 10 van die auto’s toen we aankwamen dus zo druk was het. Maar eenmaal binnen wisten we niet waar we kijken moesten ! Prachtig was het . Ik kon maar niet stoppen met foto’s maken. Als je de foto’s ziet zul je begrijpen waarom. Adembenemend mooi !!
We hebben ongeveer een uur in de Canyon gelopen en gefotografeerd en toen vond ik het ook wel genoeg. Je ziet het niet op de foto’s omdat bijna alles naar boven gefotografeerd is maar het was er erg druk . Logisch ook natuurlijk. De rondleidingen worden gegeven door echte indinanen van de Navajo stam. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van dit hele gebied.
Na deze toer zijn we naar een ander mooi punt gereden, nl. De Horseshoe bend.
Dit is een bocht van 270 graden in de Colorado rivier. Ook geweldig om te zien., en ook weer heel druk. Er zijn opvallend veel Chinezen en Japanners in de natuurgebieden tot nu toe.
Het was inmiddels 14:00 uur en nadat we hout en houtskool gekocht hadden voor onze bbq en vuurpot gingen we weer terug naar de camping.
Het was een bloedhete dag dus hebben we snel onze badkleding aangetrokken en zijn we naar het strand aan de overkant van de weg gefietst. Het water was heerlijk en we hebben ongeveer een uurtje in de zon gelegen.
Om 6 uur ging de zon onder, dus toen zijn we weer terug naar de camping gefietst
Ik moest nu toch echt wat kleding gaan wassen en gelukkig was dat mogelijk hier.
Michel stak de BBQ aan en om half 8 zaten we aan een heerlijke rib eye steak van onze eigen BBQ met vers gebakken zoete aardappel frietjes en verse worteltjes. Glaasje rode wijn erbij, wat wil een mens nog meer. …
Het is nu half 10 en we liggen in bed. Michel ligt al te pitten en ik ga nog wat lezen. Morgen gaan we met een kajak tussen de canyons door varen. Dat is het plan althans ….zin in !