Dag 11

Bootje huren op Lake Powel

Om half 8 wakker.
Kopje koffie in de zon, en daarna even lekker douchen en haren wassen. Ook nog een was gedraaid want de kleren die we gisteravond aanhadden stonken vreselijk naar de rook van het kampvuur en de BBQ. Michel was weer met zijn achterband in de weer want die was nog steeds niet helemaal naar zijn zin. Om 11 uur gingen we op pad. Eerst naar de kajakverhuur, kijken of we voor vanmiddag een kajak kunnen huren. Daar hoorden we dat de tochten van vanmiddag waarschijnlijk allemaal afgelast zouden worden vanwege het slechte weer dat in de middag op zou komen….. Balen zeg ! Het was prachtig weer en bijna windstil, maar ja die jongen zal het wel weten. Hij had het over golven van wel 1,5 tot 2 meter hoog die er dan in de Canyon zouden zijn, dus echt levensgevaarlijk volgens hem. …. Jammer maar helaas, dan maar niet in een kajak.
We zijn weer terug gegaan naar onze eigen jachthaven om daar te informeren of een boottochtje wel mogelijk was. Bij de bootverhuur werd niet over het weer gesproken, dus hebben we i.p.v. een georganiseerde boottocht zelf een speedboot gehuurd voor 2 uur. Ik heb wel nog gevraagd of het slecht weer zou worden maar daar was niks over bekend … nou ja, beetje raar toch. Achteraf waren we blij dat we in de speedboot zaten en niet in een kajak.
Er waren wel wat golven in de Canyon maar zeker geen 1,5 meter hoog en ook zeker niet gevaarlijk. Het boottochtje was heerlijk en we hebben weer schitterende foto’s kunnen maken.
Om 5 uur waren we weer terug op de camping en hebben we in de zon een broodje gegeten en wat gelezen.
Michel ging effe liggen want die is al een paar dagen een beetje verkouden. Het plan is om vanavond in het dorpje bij een heel leuk BBQ restaurant te gaan eten.
Michel ligt echter zo lekker te slapen dat ik denk dat dat niet meer gaat gebeuren.
We hebben een volle koelkast dus eten hier wel wat.
Het is nu 21:15 uur en morgen gaan we naar Zion national park.
De rit is 180 km, dus ik denk dat we rond het middaguur gaan rijden.
Tot morgen !