Dag 17

camper inleveren en op naar San Fransisco

Vroeg wakker, koffie drinken en de boel inpakken, want vandaag moeten we de camper inleveren. Onze camping in Manteca heet de Turttle Inn en is best mooi gelegen aan een rivier. Helaas geen tijd om hier van te genieten want de camper moet al om 11 uur ingeleverd worden.
We rijden eerst naar het hotel in San Francisco, gooien daar de koffers eruit en rijden dan door naar Newark om onze camper in te leveren.
Dit is ongeveer 60 km buiten San Fransisco ( lekker handig ). Wij zijn gelukkig niet voor 1 gat te vangen dus gaan hier een mooie dag van maken. We fietsen van Newark naar Fremont ( 6km) en pakken daar de metro terug naar San Fransisco. ( 45 min)
Om 10 uur zijn we al in het hotel. We zitten in hotel Kabuki in de Japanse wijk. Aangenaam verrast want het is echt een heel sjiek hotel.
Koffers afgeleverd bij de portier en op naar Newark. Om precies 11 uur waren we daar aangekomen, eerst nog even tanken en de gastank vullen met propaan en toen op naar Cruise America. Niet normaal hoe groot dat is daar ! Er stonden wel 150 campers op de parkeerplaats. Het was een komen en gaan van mensen die kwamen ophalen en terugbrengen, dus we moesten effe wachten. We hadden zelf 2 mooie campingstoeltjes gekocht aan het begin van de camperreis, beetje jammer om die gewoon in de camper achter te laten dus die heb ik aan 2 Nederlandse mensen gegeven die zaten te wachten op hun camper. Ook hadden we nog een halve doos brandhout. Ze waren er heel blij mee. Totaal hebben we 1750 mijl gereden in 10 dagen. Best wel veel !
Toen alles afgehandeld was zijn we bij Starbucks om de hoek wat gaan drinken. Vervolgens naar het station in Fremont gefietst. Heerlijk weertje, half uurtje fietsen, een paar keer vragen onderweg, en om 14:00 uur zaten we in de metro met fiets en al.
Dat was prima te doen. Taxi rit zou $ 160,- gekost hebben, nu waren we 2 x $ 6,15 voor de metro kwijt, en je ziet ook nog eens wat…. Wat een armoede hier ! Achterstandswijken, heel veel daklozen die onder bruggen hele dorpen gebouwd hadden van dozen en plastic….. Trieste bedoening hier…
De streets of San Fransisco zijn heel steil dus echt lekker fietsen zal het niet worden hier !! pffff wat een bergen zeg !
Eenmaal aangekomen in het hotel gaan we relaxen op onze prachtige kamer. We zijn best wel moe van de drukke camperreis.....
Ik barst inmiddels van de honger dus ga kijken op tripadvisor of er een goed restaurant in de buurt is.
En ja hoor, aan de overkant zit een Koreaans BBQ restaurant met goede recensies. Michel vindt het eigenlijk nog een beetje te vroeg om te eten, maar ik kan echt niet meer wachten, dus we gaan eten.
We zijn net op tijd in het restaurant en krijgen het laatste tafeltje voor 2 personen. Druk hier !!! echt niet normaal. Als we weg gaan staan er gewoon rijen voor de deur.
We zitten aan een tafeltje voor 2 pers met een grill plaatje in het midden.
Als de ober komt zeggen we dat we dit nog nooit gedaan hebben en hij gaat ons uitleggen dat het een all you can eat formule is.
We krijgen allerlei schaaltjes met sausjes, groente, sla, noodles, zeewier, etc. Ook krijgen we een menukaartje met allerlei soorten vlees erop. Je kunt dan 3 vleesgerechten per keer bestellen en die ga je dan zelf bakken op je bakplaatje. Ook ligt er een grote schaar op tafel.
Michel vraagt waar die schaar voor is…… Die is om het vlees in stukje te knippen als het gaar is.
Je krijgt nl grote lappen vlees. Heel grappig dit.
Ook weer een emmertje water erbij met 2 glazen.
Overal waar je gaat eten krijg je gratis water, geen klein kannetje maar meestal een kleine emmer hahahaha.
Als de ober hoort dat we uit Nederland komen wordt hij ineens heel enthousiast. Goes Iedink ? huh ? Goes Iedink…. Soccer ? aaaah Guus Hiddink, Jaaaah Goes !! he is our hero ( hij is onze held ) hahahaha
We vonden het erg lekker en om 17:30 uur stonden we weer buiten.
We besluiten om naar Fishermans Wharf te lopen en ergens koffie te gaan drinken. Best wel een eind lopen, berg op en af. Onderweg zien we veel zwervers, best wel mooie huizen, maar tot nu toe kan San Fransisco mij nog niet echt bekoren. Ik ben benieuwd naar Fishermans Wharf en Pier 39 … daar gebeurt het zeggen ze. Het was er vooral erg druk, heel veel toeristen, veel souvenirs winkeltjes en vooral veel eettentjes. Misschien kwam het doordat ik moe was maar ik vond het helemaal niks. Het is weer effe schakelen van de rustige mooie natuur naar de drukte van een stad.
We hoorden de zeeleeuwen brullen maar omdat het donker was zagen we ze niet. We roken ze wel !! pfff wat een meur zeg…
Nadat we bij een koffiebar nog een cappuccino gedronken hadden zijn we met de taxi naar het hotel teruggegaan en op bed gaan liggen.
Het was nog maar 9 uur maar we waren compleet uitgevloerd.
Morgen ochtend effe trainen in de prachtige gym van het hotel en dan naar Max kijken in een sportcafé.