Dag 5

Central park, Meatpacking, basketbal

Om 7 uur alweer wakker.
Vandaag weer een drukke dag voor de boeg.
Michel gaat eerst trainen en ik blijf nog even liggen.
Ik moet de tickets voor vanavond nog uitprinten dus dat heb ik geregeld terwijl hij aan het trainen was.
We hebben vandaag in het hotel ontbeten voordat we op weg gingen naar Central Park.
De Zon scheen maar het was toch wel frisjes in de schaduw.
We hebben een kwartiertje door central park gefietst en toen hadden we dat wel gezien.
Lijkt op het Vondelpark, alleen groter.
Dus zijn we het park uitgegaan en hebben ergens op een terrasje wat gedronken. Vervolgens via het fietspad langs de rivier in de zon terug gefietst naar beneden naar het meatpacking district.
Heel hippe buurt en erg leuke restaurants.
Bij een gezellig plein hebben we in de zon op het terras heerlijk geluncht.
Vanuit dit terras zagen we een mooi dakterras waar we een kopje koffie gingen driunken na het eten.
Helaas was daar alleen nog plek in de schaduw, dus besloten we maar om bij Starbucks een koffie te kopen en deze midden op het leuke pleintje in de zon op te drinken. Daar stonden allemaal stoelen en tafeltjes. Op meerdere plekken in NY heb je zulke openbare terrasjes waar mensen zitten die zelf eten en of drinken meenemen en het daar nuttigen.
Nadat de batterij weer een beetje opgeladen was gingen we door het highline park lopen.
Het is een park wat gemaakt is van een oude spoorlijn. Het loopt ongeveer 10 meter boven de grond midden door west Manhattan. Echt heel gaaf !
Je moet er geweest zijn om het te begrijpen, als je ooit in NY komt moet je dit echt meemaken.
Het is als ik dit schrijf ongeveer 17:00 uur.
We zijn naar het hotel gegaan om nog even te relaxen, want om half 7 vanavond moeten we in Madison square garden zijn voor de wedstrijd van de New York Knicks tegen de Washington Wizzards. (basketbal).
Dus… tot straks.
Omdat er in zo’n stadion waarschijnlijk alleen maar fastfood te koop is hebben we bij Macy’s voor de wedstrijd nog een heerlijke salade gegeten.
Madison Square Garden is magisch, een stadion met zoveel historie !
Het basketballen was geweldig en we hadden prima plaatsen. Je hoeft je geen seconde te vervelen want er gebeurt constant van alles. In de pauzes van de wedstrijd heb je verschillende evenementjes op het veld.
Ook wordt er veel gespeeld met de camera op het grote scherm.
De camera gaat rond in het publiek en waar hij stopt gaan mensen helemaal uit hun dak. Je hebt de Flex Cam , dan is het de bedoeling dat je je spieren laat zien, in een volgende break had je de Dance Cam, dan gaan ze als een malle dansen. Dan ineens rennen er wel 30 meisjes en jongens het veld en de tribunes op en gaan ze met een soort groot speelgoedgeweer T-shirts in het publiek schieten. Kortom 2,5 uur entertainment.
We waren helemaal gesloopt van de lange dag en zijn na de wedstrijd meteen gaan slapen. We worden om 04:30 uur gewekt, de taxi staat om 05:00 uur voor de deur want om 08:00 uur vliegen we naar Las Vegas.