Dag 18

fietsen over de Golden Gate brug naar Sausolito

Omdat we al zo vroeg lagen te slapen waren we ook weer vroeg wakker.
Kwart voor 7.
We hebben heerlijke bedden, dus effe kopje koffie gezet en nog even relaxen in bed.
Michel ging om half 9 trainen terwijl ik de foto’s ging uploaden op de laptop en het verslag van gisteren geschreven heb.
Om 10 uur gingen we de deur uit.
Eerst op de fiets naar een Joodse Bagel bakker om de hoek.
Ik had gelezen dat daar altijd rijen voor de deur stonden dus dat het goed was.
En het was inderdaad druk en lekker. 2 bagels en 2 koffie gekocht en buiten in de zon op een bankje opgegeten.
Vervolgens op weg naar een sportcafé waar ze Formule 1 uitzenden.
We waren er om kwart voor 12 en hadden een mooie plek bij de TV waar de formule 1 op was, met Amerikaans commentaar. Jammer dat Max na 1 uur uitviel, dus toen zijn we maar weg gegaan.
We waren vlakbij het schitterende Golden Gate park, dus hebben we dit helemaal door gefietst richting Golden Gate bridge.
Via de Golden Gate bridge zijn we naar Sausolito gefietst.
Dit is een pittoresk stadje aan de andere kant van de brug.
Het was inmiddels 3 uur en we hadden al 2 uur gefietst.
Uitgevloerd en hongerig zijn we in Sausolito bij een heel gezellig restaurant aan het water een salade gaan eten. We zaten prachtig in een mooie serre met uitzicht op San Fransisco. Lekker wijntje erbij en zo kregen we weer wat energie.
Het plan was om met de veerboot weer terug te gaan naar San Fransisco.
Toen we bij de veerboot aankwamen zagen we dat er meer mensen dat plan hadden pffff druk !!!
Gelukkig hoefden we niet lang te wachten en konden we tickets op de boot kopen. Het waaide inmiddels keihard en binnen een mum van tijd zaten we aan boord.
We voeren langs Alcatraz, (dat is een eiland in de baai van San Fransisco) wat vroeger een gevangenis was. Hier heeft Al Capone nog gezeten.
Na een tochtje van ongeveer 15 minuten kwamen we aan bij Pier 39.
Wat gaan we doen met onze fietsen ? We hebben ze aan het begin van onze camperreis in Las Vegas gekocht bij de Wallmart voor $ 200,- en dat zijn ze ons meer dan waard geweest. Ze kunnen echter niet mee in de Mustang die we morgen op gaan halen dus we moeten ze achterlaten in San Fransisco. We besluiten om naar het hotel te fietsen en onderweg te kijken wat we tegenkomen. En ja hoor, na 500m. Een fietsenwinkel.
Ik zei tegen michel ik ga naar binnen om te vragen of ze er nog iets voor willen geven, zo niet dan brengen we ze naar een daklozen opvang. Misschien hebben zij er wat aan.
De man van de winkel was heel aardig maar zei dat ie voor deze Chinese shit niks wilde geven. Ik vroeg of hij een shelter in de buurt wist zodat ik ze daar naar toe kon brengen en dat vond ie ook een goed idee.
Hij ging op internet kijken voor een shelter, want de shelter die in de buurt zat was op zondag gesloten.
Kon het zo snel niet vinden en hij stelde voor om de fietsen bij hem achter te laten, dan zouden zij zorgen dat ze morgen bij de shelter kwamen.
Hij vroeg of ie van ons een foto mocht maken samen met de fietsen want hij vond het een mooi gebaar. Hij zou de foto met een klein verhaaltje op zijn Facebook pagina plaatsen. Nog even gezellig zitten kletsen over waar we allemaal geweest waren en waar we nog naar toe zouden gaan.
Hij gaf nog een paar leuke tips voor komende week en toen gingen we met een goed gevoel weg. Ben benieuwd ?
We zijn nog een stuk door Chinatown gelopen en toen we richting ons hotel liepen kwam er net een cable car aanrijden.
De Cable Car is typisch San Fransisco dus die hebben we genomen naar het hotel. Leuk man zo’n ritje, je mag gewoon aan de zijkant op een smal trapje staan en naar buiten hangen !
We waren om 6 uur in het hotel en gingen effe liggen tot 8 uur.
Toen hebben we een dikke hamburger met zoete aardappel frietjes gegeten, wel verdiend na 20 km berg op en af fietsen !
Het was een heerlijke dag en ik moet zeggen dat ik San Fransisco echt wel de moeite waard vond. Gisteren zag ik het nog niet maar vandaag hebben we prachtige huizen, bomen, winkels, en niet te vergeten een geweldig strand gezien.
Het is nu half 10 en we gaan slapen. Morgen de huurauto ophalen en naar Carmel by the Sea.