Dag 19

op naar Carmel

’s Ochtends ging Michel eerst effe trainen, daarna alles inpakken en uitchecken.
We hebben bij fresh yoghurt een heerlijk ontbijtje genomen en zijn toen met de taxi naar het metro station Mnt Gommery gegaan.
We gingen met de metro naar de luchthaven SF om daar de huurauto op te halen. We hadden een Ford mustang met open dak gereserveerd en die stond klaar. Wauw een prachtige witte met alles erop en eraan. !
Op naar Carmel. We gingen meteen de highway 1 op maar het eerste stukje vanaf SF was niet zo spectaculair. We reden weg en het begon te regenen,…. gelukkig reden we naar het zuiden en hoe verder we reden hoe lichter het werd. ! De highway 1 werd ook steeds mooier naarmate we verder kwamen.
Om een uur of 4 hadden we toch wel honger en zijn even de snelweg afgegaan voor een broodje. Omdat we langs Monterey reden wilden we daar naar het Aquarium gaan, ik had gelezen dat het prachtig is.
We waren daar om 17:00 uur en wat denk je ? om 17:00 uur ging het dicht. Pffff jammer dan. Toen we zagen dat de entree $ 50,- pp was vonden we het niet zo erg meer hahaha.
Bijna in Carmel aangekomen zag ik een bordje 17mile drive. Ik had gelezen dat dit een prachtige route was dus die afslag hebben we genomen. Helaas viel ook dit wel een beetje tegen. Al met al waren we om 18:00 uur bij het hotel. En dat was prima.
Effe relaxen en om 21:00 uur gingen we naar het dorpje om wat te eten.
Carmel is een schitterend dorpje, lijkt wel getekend door Anton Pieck.
prachtige etalages, o.a. een winkeltje met kerstspulletjes.
Het was heel rustig in de straten en we hoopten dat we nog ergens konden eten .Op een hoek zagen we een restaurant waar het heel druk was, dus daar zijn we naar binnen gegaan. Ik dacht druk dus het zal wel goed zijn.
Het was een grieks/turks restaurant en er hingen allemaal doeken aan het plafond en aan de wand. Daar lag me toch een stof in en op !! Het was echt vies. Maar ja we zaten al aan tafel dus weggaan was ook zo stom, en omdat we zo laat waren was de kans groot dat we niks anders zouden vinden. We kregen eerst een mandje met warm brood en olijfolie en dat was voor het eerst in Amerika gewoon lekker warm brood.
Michel nam een steak met gratin en ik een lasagne. De biefstuk was prima, de lasagne redelijk maar al met al viel het toch nog wel mee.
Na afloop kregen we nog 2 stukjes baklava met een dot slagroom en die was ook lekker. Toen we zaten te wachten op het eten kwam de ober met een mandoline en de kok met zijn schort nog voor uit de keuken en gingen ze een liedje zingen … iedereen ging mee klappen hahaha was wel gezellig ook nog !
Om 11 uur waren we weer in het hotel en gingen we naar bed.