Dag 8

op naar de Grand Canyon

Vanochtend alweer vroeg wakker.
We hebben goed geslapen, al is het wel even wennen van het Bellagio naar een oudere camper.
Eerst maar eens een kopje Nescafe gemaakt.
Toen zijn we met de fiets naar de supermarkt gefietst om verse broodje s te halen. Heerlijk in het zonnetje aan een ontbijtje.
Vervolgens zijn we alles gaan opruimen en inpakken, want je kunt natuurlijk niks op het aanrecht of op tafel laten staan als je gaat rijden.
We hebben een lange trip voor de boeg nl. 400 km.
Om half 11 reden we weg.
Mooie rit die voorspoedig verliep. Allerlei landschappen zijn we tegengekomen, steppe, bomen, rotsen, noem maar op of we hebben het gezien.
Om 16:00 uur zijn we in de grand canyon aangekomen.
Onze camping ligt midden in het park op een prachtige locatie.
De herten lopen zo langs je caravan. We zitten in een dennenbos, en hebben geen idee waar nou de Grand Canyon is ?
Toen we de fietsen uit gingen laden zagen we dat Michel’s achterband lek was. F**ck….. niet blij mee. We wilden net naar een wandelpad fietsen waar je de Grand Canyon het beste kunt zien. Eerst maar aan de buren vragen of die een pomp hebben. Nee helaas. Vlakbij onze camping is een fietsenverhuur maar die sluit om 17:00 uur en het is al half 5, dus de fiets in de camper geladen en op naar de fietsenwinkel.
De jongen van de fietsenwinkel heeft de band opgepompt en voor de zekerheid hebben we ook maar een pompje gekocht voor onderweg als de band weer leeg gaat lopen.
Gelukkig is dit niet het geval en zo kunnen we toch nog naar het wandelpad fietsen om nu eindelijk de Grand Canyon te zien.
Fietsen geparkeerd bij het visitors center en toen moesten we nog 5 minuten lopen .En daar is ie dan ! Geweldig wat een uitzicht !!!
Kijk maar naar de foto’s ! Ik kon niet stoppen met foto’s maken. Omdat de zon bijna onder ging heb je prachtige kleuren op de hellingen. We hebben ongeveer een uur rondgelopen en genoten van dit alles tot de zon onder was, en zijn toen terug gefietst naar onze camping. Dit was ongeveer 5 minuten fietsen.Ik heb wel 100 foto's gemaakt, je kunt gewoon niet stoppen.
De zon komt morgen ochtend om half 7 weer op dus dat willen we ook graag zien .
Toen we bij de camping aankwamen is heeft Michel wat hout bij elkaar gesprokkeld voor een kampvuur en heb ik een lekkere salade gemaakt met een gekookt eitje, croutons , kaas en stokbrood.
Wijntje erbij en daar zaten we dan. Fantastisch !
Het vuur is inmiddels uit en ik zit binnen in de caravan op mijn laptop dit verslagje te maken . Michel ligt al in bed en zal zo wel in slaap sukkelen.
Ik ga ook mijn gezicht wassen, tanden poetsen en lekker slapen.
Morgen weer vroeg op voor de Grand Canyon. ’s Middags gaan we weer verder naar Lake Powel. Dit is 200 km rijden ongeveer.
Daar verheug ik me erg op want we staan daar op een prachtige camping aan het water… ben zeer benieuwd.
Truste !