Dag 22

Op zoek naar Neverland

Vandaag geslapen tot half 9.
Inpakken en uitchecken en op naar ons laatste hotel van deze reis.
Onderweg naar Santa Monica rijden we zowat langs de Neverland Ranch van Michael Jackson, dus daar gaan we even kijken.
De route is weer prachtig. We rijden door het heuvelachtige wijngebied van California.
De Neverland Ranch is niet meer open en staat te koop maar we willen toch even kijken. Volgens onze tom tom waren we op een gegeven moment op de plaats van bestemming, maar er was niks te zien. Nergens stonden bordjes, helemaal niks. We zaten op een afgelegen weg die bergop ging en toen we steeds hoger kwamen hadden we het idee dat we helemaal fout zaten en zijn we maar omgekeerd. Beneden aan de voet van de berg zat een wijnproeverij dus daar ging ik vragen waar Neverland was. Schijnt dat onze tom tom toch gelijk had. Waar hij zei dat het was daar was het ook. Het ligt een eindje van de weg tussen de struiken en bomen, onmogelijk om te zien vanaf de weg. Volgens deze meneer was er niks meer te zien en kon je er ook niet meer in. Jammer !
Op naar Santa Monica. De route was prachtig dus we vonde het niet zo erg dat we een stukje omgereden hadden.
We waren er om 2 uur en hadden dus nog genoeg tijd om lekker te gaan wandelen.
Ik had al gezien dat het zeker 6 km lopen was naar Venice Beach en stelde voor om de bus ( die voor ons hotel stopte) te nemen maar Michel wilde graag lopen. Nou dat hebben we geweten ! pffff we hebben denk ik wel 10 km gelopen. Venice Beach was echt verschrikkelijk !! Allemaal zwervers, viezerikken, bedelaars, echt niet normaal ! Daar heb je echt niks te zoeken. We wilden graag Muscle Beach zien, dat is waar allemaal body builders trainen op het strand.
Nou dat hebben we ook gevonden. Pfffff vergane glorie !
Een buiten-sportschool met allemaal afgeleefde apparatuur, grote gaten en scheuren in het leer van de bankjes, alles was verroest, echt een afknapper.
Er was 1 persoon aan het trainen van een jaar of 65. Hahahaha wat een deceptie.
Vervolgens zijn we gaan lopen naar Golds Gym. Dit is de bakermat van het bodybuilding. Vroeger was het echt een hardcore gym. Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno ( de hulk) en nog meer kolossen trainden hier. Nu zijn er nog wel een aantal grote types aan het trainen, maar is het toch meer een normale sportschool. Wel heel leuk om te zien.
Inmiddels hadden we bijna blaren op onze voeten dus hebben we maar de bus terug gepakt naar het hotel.
Op internet effe gekeken voor een restaurant in de buurt, want we wilden eigenlijk geen meter meer lopen.
Op 400m zat een Italiaanse bistro. Hier hebben we lekker gegeten.
Beetje jammer dat er een man iets te hard piano zat te spelen voor de gasten……
Om 10 uur weer terug en lekker slapen !