Dag 12

Zion national park

7 uur wakker.
Eerst koffie drinken en daarna gingen we op ons gemak inpakken.
Vandaag gaat de reis naar Zion national park, 180km.
Voordat we naar Zion gingen eerst naar de Walmart. Broodjes voor nu en eten voor vanavond halen. Om 10 uur gingen we op pad.
De verwachting is dat we ongeveer 2,5 uur rijden.
En wat een prachtige route rijden we weer. In het begin van de reis is er nog wel veel wind maar gaandeweg wordt het minder.
Het landschap verandert voortdurend. Rode stenen, gele stenen, rode duinen en uiteindelijk komen we aan in Zion. Het laatste stuk rijden we door het park en dat is echt weer adembenemend mooi. De weg gaat wel door de bergen maar is desondanks toch heel prettig om te rijden. In het park moeten we door 2 tunnels, maar ook dat gaat prima. Om 14:00 uur zijn we op de plaats van bestemming, het is hier een uur letter, dus 15:00 uur. Een prima camping, ongeveer 500m bij de ingang van het park vandaan. Michel heeft weer alles aangesloten en vervolgens zijn we op de fiets naar het visitors center in het park gefietst. Dat is sowieso het eerste wat je moet doen als je bij een national park aankomt.
Daar vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals info over de routes die er allemaal te wandelen zijn, de exacte afstanden en de moeilijkheidsgraad. We besloten om een wandeling van 5 km te maken.
Fietsen op slot gezet en met de shuttle bus naar het beginpunt van onze wandeling. De busrit duurde ongeveer een kwartiertje. Het landschap waarin we reden was geweldig. We waren nog geen 5 minuten onderweg en we zagen al 2 hertjes drinken bij een klein riviertje. Het wandelpad was schitterend en gemakkelijk te doen.
Op het einde zag ik nog een supergrote spin langs het pad wandelen.... echt een hele grote met harige poten en haar op zijn rug ! Die zitten hier dus ook...
Alles is perfect geregeld in zo’n national park, overal staan bordjes met de route, nergens ligt troep langs de kant van de weg en het ziet er allemaal perfect uit. De enige manier om dit park te verkennen is met een shuttlebus. Die rijden af en aan en hebben 7 stop plaatsen. Bij al deze plaatsen beginnen wandelingen met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad. We hebben 2 prachtige trails gelopen, en om 6 uur waren we weer terug op de camping. Effe liggen en zometeen gaan we weer fikkie stoken en BBQen.
Onze Nederlandse buren hoorden ons zeggen dat we gingen bbq-en kwamen heel lief met een grote zak kolen en aanmaakvloeistof aanzetten. Zij hadden dit over. Dat was aardig ! Michel heel blij natuurlijk want zo’n vloeistof die alles in de hens zet daar houdt ie wel van !
En Ja hoor, binnen een poep en een scheet hadden we een aardig vuur.
Onze BBQ en vuurpit stonden onder een boom ( niet echt handig ) dus we hebben de BBQ van een aangrenzende plek genomen waar niemand stond. De fik zat er net lekker in toen ook deze mensen arriveerden.
Waren hele aardige jonge Amerikanen en ze vonden het helemaal niet erg.
Toen wij klaar waren met de roosteren hadden zij er nog plezier van.
Fikkie stoken ging ook weer lekker, wijntje erbij en om 22:00 uur vielen mijn ogen bijna dicht en ben ik gaan slapen. Morgen op naar Leak Mead, ongeveer 230 km.
Dit is het meer wat ontstaan is door de aanleg van de Hoover dam. Hier staan we weer op een camping aan het water.