Dag 19

60 ! En dat in Santa Cruz!

Dinsdag 9 mei:
Na de vele felicitaties via whatsapp en facebook beantwoord te hebben, stonden we op om 8.15 uur. En om 9.45 uur hadden we alle spullen weer op de juiste plaats in de koffers en checkten we uit.
Vandaag maar zo'n 2 uurtjes rijden naar de volgende stop: Santa Cruz, aan de kust in de Monterey bay.
Nog even langs het gemeentehuis van San Francisco (om ons af te melden uiteraard ;-)) en al snel reden we via de Highway 1 langs de kust en kwamen de eerste ruige kusten en vlakke stranden in zicht. En de vele surfers, allemaal in het zwart... (?) er zijn toch ook kleurige pakken? Wat zou de reden zijn? Kan iemand ons dat uitleggen?

Een koffie-tentje was er niet, of het was niet open, dus een verjaardagstaartje al helemaal niet...
We stopten af en toe onderweg om een paar foto's van de uitzichten en de kust te nemen. Soms kom je iets heel geks tegen: bovenop een rots op een rots stond iets van een huis of was het een oude bunker?? We waren niet de enigen die het wel even wilden fotograferen. ( Er zijn trouwens ook mensen die meteen nergens anders meer oog voor hebben, en gewoon over het hek stappen... zonder het bord gezien te hebben :-[] )

Ook hier weer de rijtjes brievenbussen, zodat de postbode geen stap teveel hoeft te zetten: zo veel mogelijk verschillend, enige reden die ik daarvoor kan bedenken: als je dan een borrel teveel op hebt kun je nog door de kleur, vorm of hoogte zien of voelen welke brievenbus van jou is....

Tegen half een reden we de parkeerplaats van het hotel Dream Inn op. Een mooi licht en turquoisekleurig hotel met een uitstraling van de kust en van surfen.. Morgen even de uitleg hoe dat zo ontstaan is, ben vergeten een foto ervan te maken..!
Maar het heeft alles met het merk O'Neill te maken.

We hebben een prachtige kamer met een nog mooier uitzicht, op de grootste houten pier van Amerika, die inmiddels 103 jaar bestaat. Daarachter op het strand een soort pretpark/kermis. Goh, dat komt me nog bekend voor... ;-))

Na een stukje richting de kermis gelopen te hebben, op zoek naar iets van een winkeltje waar we water en nog wat te drinken/snacken konden kopen, kwamen we op de boardwalk een snack-/ijsjeswinkel tegen en besloten we dan maar een ijsje te nemen i.p.v een taartje. Voor 2 sundae-ijsjes betaalden we 14,45 dollar! Toetjesprijzen in een restaurant dus.

Nadat we aan de overkant van de straat een papieren zak met wat inhoud hadden gekocht (ook al 22 euro), gingen we maar eens lekker relaxen aan het zwembad.. Na al die reisdagen en 2 drukke dagen in San Fransisco waren we daar wel aan toe.

Om een uur of 5 waren we klaar met relaxen bij het zwembad en na aangekleed te zijn, liepen we de omgeving even in: mooie huizen aan de overkant van de straat! Daarna de lange pier op (hij is ruim 800 meter lang) en we verbaasden ons over de vele restaurantjes met prachtige uitzichten als je daar gaat eten. Opeens hoorden we het inmiddels bekende geluid van zeeleeuwen! En wat bleek, er lag er eentje vlak voor ons neus in het water beneden de pier. Lekker te zonnen met z'n vin omhoog... ;-)
Verderop was er eentje wat draai-oefeningen aan het doen in het water. En opeens zagen we ze (we hoorde ze nog eerder - gingen op het geluid af) onder de pier liggen! Met heel veel ook hier! Geen 300 zoals in SF, maar toch...
Teruglopend zat er nog een verdwaalde zeeleeuw wat zielig en nat te wezen op een steiger. Wat zijn ze toch schattig eigenlijk...

Inmiddels was het al half zeven geweest en besloten we vanavond in het hotel te eten, ze hadden een ''mooie'' kaart.
Ik heb het maar weer bij de Cesarsalade gehouden en Andre had een Flat Iron Steak, (wat je je daar ook maar bij voor kan stellen), maar het smaakte prima!

Toch maar met een verjaardagstoetje afgesloten. En dat was een schot in de roos! Ze zagen er zoooo mooi uit! Met een eetbare bloem (orchidee?) erop, maar we hebben ze niet gegeten. Ten eerste omdat ik dat mijn maag nog niet aan wilde doen en ten tweede omdat ze te mooi waren om op te eten...

Inmiddels komt er een steeds donkerdere lucht opzetten, ook dat kennen we nog, van Santa Monica... Toch mooi om te zien met die volle maan erbij.