Dag 18

San Francisco - Lombard Street en Sausolito

Maandag 8 mei:
Om iets na 9 uur naar het ontbijt, het was een stuk rustiger dan gisteren, alleen de koffie was maar op deze keer. Dus dat viel alles mee.
Daarna de spullen en de kuierlatten weer gepakt en langs een paar ingepakte slapende of bedelende zwervers op weg naar het beginpunt van de cablecar op Hydestreet ter hoogte van Union Square.
Er stond al een enorme rij mensen en elke 'car' reed overbeladen weg. Het zonnetje scheen weer, er werd leuke live muziek gespeeld, dus het wachten was goed vol te houden ;-)
Na ongeveer 3 kwartier zaten we erin en reden we al snel steil omhoog. Elk kruispunt is vlak gemaakt, maar alle 4 de wegen die op het kruispunt uitkomen, lopen of naar beneden of naar boven. Jammer dat je op foto's nooit zo goed de hoogte en diepte kunt zien...

Op de een-na-laatste stop stapten we uit bij Lombard Street, de enige straat die niet recht naar beneden (of naar boven) loopt, maar waar de weg in haarspeldbochten is aangelegd... Het ziet er gek uit, en er gaan altijd wel auto's doorheen - van toeristen uiteraard.

Nadat we Lombard Street naar beneden gelopen waren, via de trappen aan weerszijden van de zigzagweg, liepen we door naar pier 41 op de Fishermens' Wharf, waar we kaartjes kochten voor een retour naar Sausalito.
Het was koud op het bovendek, door de harde wind, maar dik ingepakt (jassen dicht) was het goed te doen en konden we o.a. Alcatraz goed fotograferen. Ingezoomd blijken er een paar behoorlijk vervallen gebouwen op dat eiland te staan..!

Na een halfuurtje pittig doorvaren legden we aan bij Sausalito, het eerste stadje dat je tegenkomt als je de Golden Gate Bridge overgaat (vanuit San Francisco). Het is een artistiek stadje met zo'n 10.000 inwoners. Vanaf de boot konden we de mooie huizen al zien. We hebben er even wat rondgelopen, gekke en mooie winkeltjes bekeken en genietend van de mooie omgeving. Om kwart voor twee hebben we wat gegeten in een stijlvol restaurant op het terras aan het water. We hadden een sandwich met kip (Andre) en ik eentje met zalm.
Dat zijn dan wel meteen weer van die grote dingen.... maar het smaakte echt heerlijk!

Daarna snuffelden we nog wat rond en om half vier waren we weer terug bij de boot, die inmiddels alweer aanlegde.
Op de terugvaart was de Golden Gate Bridge zelfs nog meer in nevelen gehuld.. maar we hadden een mooi zicht op de skyline van San Fransisco!

Om kwart over vier waren we weer op Fishermens Wharf en liepen we nog even rond. Daarna naar de eind-/beginhalte van de cablecar gelopen, want daar moesten we ook maar weer mee terug. Wel weer 7 dollar per persoon, om ongemakkelijk en opgepropt in een houten karretje te zitten... ;-(, want ook hier stond een lange wachtrij.

Om kwart voor zes stapten we uit bij Union Square en hebben we nog een koffie gedronken bij Starbucks in Macy's.
Daarna nog weer de behoorlijke tippel naar het Cova hotel in Ellis Street, nadat we ook nog even bij Walgreens (drogist) iets voor mijn maag gekocht hebben, want die is nog steeds niet de oude...

Morgen nemen we afscheid van San Fransisco, een bijzondere stad met veel verschillende 'gezichten'...!