Dag 24

Santa Barbara en erboven...

Zondag 14 mei :

Wat later wakker geworden (8.30 uur), even een fotootje van ons uitzicht (een van de mindere uitzichten tijdens deze vakantiereis) en ontbeten in een steenkoud restaurant, omdat de airco nog steeds volop draaide.
Gauw naar buiten om door te warmen en met de auto naar het oude Missiehuis van Santa Barbara gereden. Het dateert van 1790 en is door Spaanse Franciscaanse missionarissen opgericht. Door de grote aardbeving van 1925 gingen er grote delen verloren van het klooster en de bijbehorende kerk.
In 1927 waren de restauratiewerken klaar.
Even een kaartje gekocht om ook binnen te kunnen kijken. We kwamen langs de ''Heilige tuin'' die echter niet heel bijzonder was om te fotograferen. Wel een hagedisje gefotografeerd, maar een bijzondere soort denken we, want hij had wel een erg lange staart en zelfs een blauw buikje...
Via het kerkhof en het museum(pje) stonden we weer buiten na ca 3 kwartier.

Teruggereden door State Street - de hoofdstraat van Santa Barbara met winkels en eet- en drinkgelegenheden - en de auto op een van de parkeerplaatsen in de straten die er parallel aan lopen, geparkeerd.

We waren langs een indrukwekkend gebouw gereden en vanaf de parkeerplaats liepen we daar eerst heen. Het bleek het gerechtsgebouw te zijn - het Santa Barbara County Courthouse - opgericht/gebouwd in 1926/1929.
Wat een prachtig gebouw, en zo bijzonder dat het gewoon openbaar voor publiek is! Dit was veel mooier dan het Missiehuis. Prachtig betegeld, mooie gebouwen en tuinen en een prachtige klokkentoren, waar je ook helemaal op naar boven kon en vandaaruit een prachtig uitzicht had over Santa Barbara. We konden zelfs het oude Missiehuis in de verte zien liggen in de heuvels...
Ook de rechtzaal was indrukwekkend: enorme muurschilderingen met daarop de geschiedenis van California. In 1542 (50 jaar nadat Columbus ''de andere kant'' van Amerika ontdekte) werd California (en de oorspronkelijke bewoners: de Chumash Indianen) ontdekt door ontdekkingsreiziger Rodriguez Cabrillo (de Highway 1 wordt vaak de Cabrillo-way of Cabrillo-street of, zoals hier in Santa Barbara - de Cabrillo-avenue genoemd). Meer over deze ontdekkingsreiziger op: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Juan_Rodr%C3%ADguez_Cabrillo

Na daarna nog even wat rondgelopen te hebben over de gezellige straten en onder de prachtige lila bomen, hebben we op de 4e verdieping -op het terras- van het warenhuis Nordstrom nog een koffie met een (te delen) stuk kokostaart gegeten - je krijgt er vanzelf al 2 vorken bij, als je 1 punt bestelt.
Daarna zijn we weer teruggereden naar het hotel.
Onderweg kwamen we nog langs de pier van Santa Barbara en ook hier waren weer allerlei soorten voertuigen te zien.

We hebben nog een halfuurtje bij het zwembad gezeten met het drankje dat we gisteren ook besteld hadden en hebben daarna nog een burger gegeten in de lounge-bar. Onze laatste amerikaanse maaltijd van deze reis.

Morgenochtend op tijd vertrekken naar het vliegveld van Los Angeles, eerst de huurauto weer inleveren en om 16.50 uur vliegen we terug. Dinsdag om 12.10 uur verwachten we dan te landen op Schiphol.